Jyväskylä on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen

Ravintolarajoitukset ovat kiristyneet tänään koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla 2:43
Katso eilinen uutisvideo: Ravintolarajoitukset kiristyivät eilen koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla.

Jyväskylä on siirtynyt koronaviruksen leviämisvaiheeseen.

Tartuntojen määrät ovat kasvaneet kaupungissa viime aikoina merkittävästi, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Viime viikolla Jyväskylässä todettiin 159 uutta koronatartuntaa, kun aiemmalla viikolla niitä oli 84 ja sitä edeltävällä viikolla 74. Määrä on toiseksi korkein yhden viikon aikana raportoitu tartuntamäärä Jyväskylässä.

Eniten tartuntoja on tapahtunut 16–50-vuotiaiden keskuudessa. Kaupungin ilmaantuvuusluku 14 vuorokauden osalta on 158,2 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Viikolla 30 otettiin yhteensä 2635 koronanäytettä, joista positiivisia oli 6 prosenttia. Tartunnanlähde oli selvillä vain enää hieman alle 50 prosentissa tapauksista. Sairaalahoidon tarve on hienoisessa kasvussa, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Kaupungin tarjoamiin palveluihin ei tehdä muutoksia, vaikka alue siirtyykin leviämisvaiheeseen.

Poikkeusolojen johtoryhmän mukaan tähän on syynä rokotusten vauhdikas eteneminen kaikissa ikäryhmissä. Rokotteiden ansiosta sairaalahoidon kasvu on ollut maltillista. 

Kaupunki siirtyy kuitenkin leviämisvaiheeseen, sillä perusterveydenhuollossa jäljitystyö on ruuhkautunut, joten tartuntojen määrät on kaupungin mukaan saatava laskemaan. Myös rokotteiden antaminen vie työvoimaa, joten tartuntojen kasvu voisi vaarantaa kiireettömän hoidon.

Suomessa koronaviruksen alueellinen tilanne on jaettu kolmeen tasoon: perusvaiheeseen, kiihtymisvaiheeseen ja leviämisvaiheeseen. Koronaviruksen leviämisen estämisen vuoksi tehtävät rajoitustoimet riippuvat siitä, millä tasolla alue on.

Tällä hetkellä leviämisvaiheen alueita ovat Jyväskylä, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso sekä pääkaupunkiseutu eli Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Leviämisvaiheen alueilla ravintolarajoitukset kiristyivät eilen. Vielä ei ole tiedotettu, kiristyvätkö ravintolarajoitukset myös Jyväskylässä.

Lue myös:

    Uusimmat