Mainos

Jyrki Heinimaa Aker Finnyardsin johtoon

Masa-Yardsin johtoon siirtyvän Yrjö Julinin tilalle Rauman telakan johtoon on valittu Jyrki Heinimaa Aker Finnyardsin sisältä. Suomalaistelakoiden yhteistyötä aiotaan entisestään tiivistää.

Aker Finnyards

Telakkayhtiö Aker Finnyardsin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön talousjohtaja Jyrki Heinimaa. Heinimaa seuraa tehtävässä Yrjö Julinia, joka vasta viime viikolla nimitettiin Kvaerner Masa Yardsin johtoon.

Heinimaa aloittaa Aker Finnyardsin toimitusjohtajana helmikuun puolivälissä. Hän jatkaa toistaiseksi myös talousjohtajan tehtävien hoitoa. Aker Finnyardsin varatoimitusjohtajaksi nousee yhtiön tuotantojohtaja Erik Skogström.

Aker Finnyardsin hallitus piti erittäin hyvänä sitä, että Julinin työlle löydettiin pätevät henkilöt yhtiön sisältä. Järjestely turvaa toiminnan jatkumisen ilman häiriöitä, hallitusta johtava Karl Erik Kjelstad arvioi yhtiön tiedotteessa.

Julin istuu jatkossa Aker Finnyardsin hallituksessa

Finnyards ja Masa-Yards kuuluvat molemmat norjalaisen Aker Kvaerner Yardsin alaisuuteen, mutta toistaiseksi yhtiöitä ole yhdistetty. Suomalaistelakoiden yhteistyötä kuitenkin aiotaan entisestään tiivistää.

Tämä tarkoittaa varsinkin hankintayhteistyötä, jota telakat ovat tehneet jo muutaman vuoden ajan. Lisäksi yhteistyö tiivistyy sitä kautta, että Julin istuu jatkossa myös Aker Finnyardsin hallituksessa. Muuta uutta kerrottavaa yhteistyökuviosta ei ole sitten viime viikon ilmaantunut.

Heinimaan mukaan jatkossakin juuri yhteisostot ja muut vastaavat kuviot lienevät hedelmällisimpiä yhteistyön muotoja. Hän huomautti STT:lle, että Aker Finnyards ja Masa Yards eivät varsinaisesti kilpaile keskenään. Työnjako on ainakin viime aikoina ollut selkeä: Masalla on tehty isoja risteilijöitä, Aker Finnyards on keskittynyt matkustaja-autolauttoihin.

Telakalla on täystyöllisyys

Aker Finnyardsin tilauskanta on tällä hetkellä varsin vahva. Tallink-varustamon tilaama Tallink Victoria luovutetaan tilaajalle maaliskuussa, Birka-varustamolle menevä Birka Paradise marraskuussa. Lisäksi telakalla tehdään merivoimille kolmatta Hamina-luokan ohjusvenettä ja Silja Linen kanssa on sovittu Finnjetin muutostöistä.

- Aker Finnyards on tällä hetkellä erittäin kilpailukykyisessä kunnossa ja sen asema lauttamarkkinoilla on erittäin vahva, Heinimaa sanoi. Hän kiitteli erityisesti edeltäjänsä työtä, joka on luonut hyvän perustan yhtiön kehittämiselle.

Finnyards ei ole kärsinyt myöskään dollarin eurokurssin heikkenemisestä, koska asiakaskunta tulee euroalueelta.

Tällä hetkellä Rauman telakalla on täystyöllisyys. Uusia tilauksia haetaan kuitenkin koko ajan, sillä teräspuolelta joudutaan muuten lomauttamaan väkeä sitä mukaa, kun Birka Paradisen valmistuminen etenee. Niiden varmistuminen riippuu Heinimaan mukaan tilaajien päätöksistä, eikä uutta kerrottavaa tässä vaiheessa ole.

Heinimaa on koulutukseltaan varatuomari. Aker Finnyardsin palveluksessa hän on ollut jo vuodesta 1996, ensin lakiasiain- ja vuodesta 1999 talousjohtajana.

Norjalaislehti: Aker Kvaerner jakautumassa

Norjalainen talouslehti Finansavisen kertoi tänään, että Aker Kvaerner -konserni suunnittelee jakautuvansa kolmeen osaan. Aker Kvaerner ei vahvistanut mutta ei kiistänytkään Finansavisenin tietoja.

Lehden mukaan konsernin laivatelakat, konepajat sekä rakennusteollisuus jaetaan kolmeksi eri yhtiöksi. Suomessa Aker Kvaerner omistaa Masa-Yardsin ja Aker Finnyardsin telakat. Lisäksi konsernilla on sellu- ja paperiteollisuutta palvelevaa konepajateollisuutta Suomessa.

Aker Kvaernerin edustaja sanoi, että konsernissa harkitaan monia vaihtoehtoja. Hän kieltäytyi kertomasta, onko konsernin jakaminen vaihtoehtojen joukossa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.