Jyri Hänninen: Kirjailijaksi ryhtymiseen liittyy paljon harhaluuloja

Kirjapiirin tiistain 23. lokakuuta nähtävässä jaksossa Pauli Aalto-Setälä saa vinkkejä Jyri Hänniseltä siihen, miksi ei kannata ryhtyä kirjailijaksi, kun käsittelyssä on suora ja rehellinen Haluatko todella kirjailijaksi? -opas. Paula Norosen haastattelussa taas on blingiä, kun vieraaksi saapuu chick-lit-kirjailija Laura Paloheimo teoksellaan Klaukkala.

Entinen kustannustoimittaja ja kustannuspäällikkö, nykyinen toimittaja Jyri Hänninen haluaa kirjoittaa, koska haluaa tutkia maailmaa, ottaa selvää mitä siellä tapahtuu ja kertoa siitä myös muille. Uusin teos Haluatko todella kirjailijaksi?valottaa, millaista kirjailijan elämä Suomessa todella on.

– Kirja antaa realistisen kuvan siitä, millaista on kirjailijan elämä. On ihan hyvä, että ihminen tietää mihin ryhtyy, kun ryhtyy kirjailijaksi. Siihen liittyy aika paljon harhaluuloja. On hyvä tiedostaa, mitä se tarkoittaa esimerkiksi taloudellisesti ja minkälaisia vaikeuksia siinä tulee olemaan. Mediassa nousee usein menestyskirjailijat esille, mutta valtaosalle kirjailijoista elämä on aika toisenlaista, Hänninen kertoo.

Chick-lit-kirjailija Laura Paloheimon Klaukkala-kirjassa sen päähenkilö, bling blingiä rakastava Julia matkaa juurilleen.

– Julia rakastaa yli kaiken kaikkea kiiltävää; käsilaukkuja, muotia, fantsua elämää, kaikkea ihkua, nopeita ratkaisuja. Erilaisten käänteiden kautta hän sitten lähtee joogaretriittiin Klaukkalaan ja alkaa linkittyä ihan oikeaan ympäristöön, Paloheimo kuvailee.

Henkeen ja vereen show-ihmiseksi tunnustautuva Paloheimo selventää kirjansa edustaman chick-lit-kirjallisuuden tarkoittavan mimmikirjallisuutta.

– Lähinnä kyse on siitä, että käsitellään jokin ikäkäänne tai kehitysvaihe humoristisesti ja hauskasti parodioiden, itseironisesti, eikä vältetä ylilyöntejä vaan niitä kohti suorastaan hakeudutaan, Paloheimo kertoo.

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.


AVA

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja