Jymypaljastus brittihovin koirista – näin kuningatar Elisabet hemmottelee karvaisia perheenjäseniään

4:27
Katso video Suomen ensimmäisestä corgi race -kilpailusta Turussa.

Kuningatar Elisabetilla on ollut yli 30 corgia. Karvaiset perheenjäsenet ovat eläneet kuin kuninkaalliset konsanaan. 

Kuningatar Elisabet tunnetaan koirarakkaana hallitsijana. Hän sai ensimmäisen corginsa isältään 18-vuotiaana. Sittemmin brittihovissa on nähty useita karvakuonoja eri vuosikymmeninä.

Koirat ovatkin olleet arvostettuja kuningasperheessä, sillä kuningatar on pitänyt huolen siitä, että lemmikit saavat arvoisensa kohtelun palatsissa.

Entinen hovikokki Darren McGrady paljasti Hello! -lehden haastattelussa, kuinka kuningatar vaati koirilleen erikoisruokavalion, joka vaihteli päivittäin. Hän oli hovin palveluksessa 11 vuotta.

– Kun työskentelin palatsissa, meillä oli kuninkaallinen menu koirille, McGrady totesi haastattelussa.

Koirien hoitaja lähetti hovikokin mukaan aina tiedon keittiöön, mitä lemmikeille tulisi valmistaa milloinkin. Vaatimuksissa oli niin naudanlihaa, jänistä kuin kanaa. Liha piti paloitella huolellisesti, jotta lemmikit eivät tukehtuisi luihin.

Prinssi Harry ja William osallistuivat myös koirien ruokintaan ampumalla jäniksiä Windsorin linnan mailla. Hovikokki kertoi, että saaliista valmistettiin illallinen hovin koirille.

Elämänsä aikana kuningatar Elisabetilla on ollut yli 30 corgia. Viimeinen corgi, Willow, kuoli vuosi sitten huhtikuussa. Palatsissa kuitenkin tallustelee vielä kaksi dorgia, eli mäyräkoiran ja corgin risteytystä.

Lähde: The Sun

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja