Räppäri Ege Zulu tekee aktiivista työtä karulla maineella leimatussa Itä-Helsingissä: "Kyllä siellä vieläkin näkee niitä gettopoikia"

MTV Flow'n vietävänä: Haastattelussa Ege Zulu 5:23
Ege Zulu toimii aktiivisesti nuorten parissa Itä-Helsingin alueilla

Läpimurtoaan tekevä Ege Zulu toimii aktiivisesti nuorten parissa Itä-Helsingin alueilla.

Suomalainen rap-artisti Ege Zulu, oikealta nimeltään Eugene Mokulu, villitsi yleisöä Helsingin Suvilahdessa järjestetyllä Flow-festivaalilla lauantaina 13. elokuuta sekä omalla keikallaan, että yhdessä räppäri Gettomasan kanssa tämän keikalla. Ege Zulu kuvaili MTV Uutisille kuluvan vuoden olleen hänelle artistina erittäin merkityksellinen. 

– Kaikki on muuttunut tosi isosti. Yritän pysyä samanlaisena ihmisenä, mutta kaikki on muuttunut. En voi väistää sitä. 

Ege Zululla on myös omat kokemuksensa kävijänä Flow'sta. Artisti muistelee, että eräänä vuonna, kun festareilla esiintyi yhdysvaltalainen dj-kokoonpano Major Lazer, oli hän myös paikalla – mutta sisäänpääsy ei tapahtunut aivan perinteisellä tavalla. 

– Me hypättiin aitojen yli, mä olin 15-vuotias silloin. 

Suomiräp on tällä hetkellä Ege Zulun mielestä moninaisempaa kuin koskaan ja se kehittyy kovaa vauhtia. 

– On tullut uusia tekijöitä todella paljon, jotka uskaltavat tehdä asioita. Suomiräp on ollut jossain vaiheessa liian samanlaista, mutta nyt se on isoimmillaan, mitä voi olla. 

Musiikin lisäksi Ege Zulu toimii aktiivisesti nuorten parissa Itä-Helsingissä, josta hän on itsekin kotoisin. Itä-Helsinki voi artistin mukaan hyvin, vaikka siitä annetaan hänen mukaansa usein hyvin rosoinen ja karu kuva. Ege Zulu järjestää Itä-Helsingin alueella itse muun muassa jalkapalloturnauksia nuorille. 

– Kyllä siellä vieläkin näkee niitä gettopoikia, mutta ei se ole niin sitä, mitä media levittää siitä. Se on ihan hyvä paikka. 

Yllä olevalla videolla Ege Zulu kertoo tarkemmin, miksi haluaa työskennellä nimenomaan nuorten parissa.

Lue myös:

    Uusimmat