Juutalaiselta seurakunnalta kirje Stubbille: Tarvitsemme suojelua

Helsingin juutalainen seurakunta toivoo poliisilta parempaa suojelua kohonneen terroriuhan takia.

Seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik kirjoittaa, että terroriteot innostavat matkijoita ja lisäävät uusien iskujen vaaraa.

Nadbornik kirjoittaa avoimessa kirjeessä pääministeri Alexander Stubbille (kok.), että yritykset saada seurakuntakeskukselle lisäturvaa Pariisin kosher-kaupan piirityksen aikana kilpistyivät poliisin resurssipulaan.

Noin 1 100 jäsenen seurakunta on käyttänyt turvajärjestelmiinsä viime vuosina satojatuhansia euroja ja on resurssiensa rajoilla.   

– Suomessa on helpompi päästä sisäministeriöön kuin juutalaiseen seurakuntaan. Tämä ei luonnollisestikaan ole ylpeyden aihe, Nadbornik kirjoittaa.  

Nadbornikin mukaan Suomi on toistaiseksi ainoa Pohjoismaa, joka ei lainkaan tue juutalaisten yhteisöjensä turvallisuutta taloudellisesti. Avustusanomuksiin on vastattu, että jos yhdelle annetaan, muillekin pitää antaa.Nadbornik ei hyväksy perustelua.  

– Jos Suomessa on jokin toinen kulttuurikeskus, koulu tai pyhättö, joka kohtaa vastaavan turvallisuusuhan ja on viikoittain erilaisten ääriliikkeiden häirinnän kohteena, sitä tulee mielestäni ehdottomasti tukea kaikin mahdollisin resurssein.

Jutun kommentointi suljettu asiattomien viestien vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat