Juuso Pärssinen, 20, on SM-liigan uusi tähti – Jukka Jaloselta herkullinen NHL-ennustus: "Näin voisi päätellä"

Jääkiekon SM-liigassa Juuso Pärssinen, 20, niittää tällä hetkellä menestystä sarjakärki Turun Palloseuran riveissä. Ikonisen hyökkääjän Timo Pärssisen poika Juuso debytoi ensi viikolla A-maajoukkuepaidassa. Leijonien luotsi Jukka Jalonen jakaakin Pärssisestä herkullisen NHL-ennustuksen.

Pärssinen oli jo viime kaudella ja viime keväänä isosti esillä kotimaisessa SM-liigassa. Läpimurtokausi tuotti 55 runkosarjaottelussa tehot 8+34=42.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tämän lisäksi hän väläytteli alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän ja Anton Lundell olivat Nuorten Leijonien kaksi selkeää kärkisentteriä.

Lundell vei suurimman valokeilan, mutta Pärssinen kantoi väkevää roolia hänen perässään.

Alkusyksystä Pärssinen suuntasi NHL-seura Nashville Predatorsin harjoitusleirille. Sieltä hän palasi Liigaan, missä tahti on ollut hurja.

Väkevä syksy ei jäänyt huomioimatta Leijonien johtokunnassa.

– TPS johtaa sarjaa ja hän on heidän ykkössentterinsä. He ovat muodostaneet Markus Nurmen kanssa todella hyvän parivaljakon. Pärssinen on ihan liigan kärkipelaajia, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen arvioi.

Hyvät otteet poikivat Pärssiselle A-maajoukkuekutsun. Hän pääsee näyttämään osaamistaan ensi viikolla Tshekin Prahassa ja Venäjän Moskovassa Suomen nimekkäässä EHT-joukkueessa.

– Hän on nuori mies vielä, joka pelaa vastuullisella pelipaikalla, keskushyökkääjän tontilla. Hän oli jo viime kaudella vahva ja hän on kehittynyt siitä entisestään, Jalonen huikkaa Pärssisestä.

Tällä hetkellä Pärssinen on yksi SM-liigan kirkkaista tähdistä. Jalonen povaa SM-liiga- ja Leijona-ikonin Timo Pärssisen pojalle hyvin valoisaa jatkoa.

– Tulevaisuudessa hän on varmasti hyvä NHL-pelaaja. Näin voisi päätellä, Jalonen arvelee.

Timo Pärssinen ollut poikansa Juuso Pärssisen tukena:"Vahva luonne" 5:53
Timo Pärssinen on ollut poikansa Juuson tukena tämän uralla. "Vahva luonne", Pärssinen luonnehti jälkikasvuaan C Moren haastattelussa marraskuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat