Venäjän hallitus eroaa – Putin: "Aivan kaikki ei onnistunut"

4:18
Videolla keskustellaan siitä, mitä Venäjän hallituksen ero merkitsee.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ilmoitti Venäjän hallituksen erosta keskiviikkona heti Vladimir Putinin linjapuheen jälkeen.

Putin kiitti hallituksen jäseniä yhteistyöstä, vaikka totesi, että "aivan kaikki ei onnistunut". 

Venäjän presidentti sanoi uutistoimisto Ria Novostin mukaan, että aikoo lähiaikoina tavata henkilökohtaisesti jokaista hallituksen jäsentä.

Hallitus jatkaa nykyisiä tehtäviään siihen asti, kunnes presidentti nimittää uuden hallituksen.

Muutoksia perustuslakiin

Aiemmin tänään pitämässään linjapuheessa Putin totesi, että parlamentille pitäisi antaa oikeus nimittää pääministeri ja muut ministerit. Presidentin pitäisi vahvistaa esitetyt nimitykset, mutta hänellä säilyisi silti oikeus erottaa pääministeri ja tämän apulaiset.

Putin nimitti lisäksi Dmitri Medvedevin kansallisen turvallisuusneuvoston apulaisjohtajaksi.

Medvedev katsoi, että Putinin ehdottamien radikaalien perustuslakimuutosten jälkeen hallituksen on haettava eroa.

– Tässä kontekstissa on ilmiselvää, että meidän hallituksena pitää antaa maamme presidentille mahdollisuus päättää kaikista tarpeellisista muutoksista. Näissä olosuhteissa olisi mielestäni oikein, että hallitus hakisi eroa, Medvedev totesi.

Putin ehdotti vuotuisessa linjapuheessaan myös, ettei korkeilla viranhaltijoilla, kuten aluejohtajilla, kansanedustajilla ja ministereillä, saisi olla kaksoiskansalaisuutta tai pysyvää oleskelulupaa jossain toisessa maassa. Sama koskisi tulevaisuudessa myös presidenttiehdokkaita, joilta edellytettäisiin vähintään 25 vuoden asumista Venäjällä ennen ehdokkaaksi asettumista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja