Eikö Putin aio enää asettua ehdolle? Ei halunnut muutosta perustuslakiin, joka rajoittaa presidentin virkakaudet kahteen peräkkäiseen

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ehdottanut linjapuheessaan perustuslakiin useita muutoksia.

Putinin mukaan parlamentille pitäisi antaa oikeus nimittää pääministeri ja muut ministerit. Presidentin pitäisi vahvistaa esitetyt nimitykset, mutta hänellä säilyisi silti oikeus erottaa pääministeri ja tämän apulaiset, Putin sanoi. Presidentti säilyttäisi myös asemansa maan asevoimien ylipäällikkönä.

Lisäksi Putin ehdottaa, että korkeilla viranhaltijoilla, kuten aluejohtajilla, kansanedustajilla ja ministereillä, ei saisi olla kaksoiskansalaisuutta tai pysyvää oleskelulupaa jossain toisessa maassa. Sama koskisi tulevaisuudessa myös presidenttiehdokkaita, joilta edellytettäisiin vähintään 25 vuoden asumista Venäjällä ennen ehdokkaaksi asettumista.

Putin ei sen sijaan vaikuttanut haluavansa muutosta nykyisen perustuslain kirjaukseen, jonka mukaan presidentin virkakaudet on Venäjällä rajoitettu kahteen peräkkäiseen.

Perustuslaissa voisi Putinin mukaan olla myös kirjaus, jonka mukaan sen kirjaukset Venäjän kansalaisten oikeuksista ylittävät kansainvälisen oikeuden määräykset.

Putinin mukaan perustuslakiin tehtävistä muutoksista pitäisi järjestää kansanäänestys.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja