Mainos

Selvitysryhmä on jättänyt ratkaisuehdotuksen Postin työriitaan – esitykseen vastataan huomenna

4:57

Selvitysryhmä on jättänyt ratkaisuehdotuksen, johon on tarkoitus antaa vastaus huomenna kello 15, kertovat selvitysryhmän tavanneet Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen ja Palvelualojen työantajat Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto.

Nieminen ei osaa sanoa, suositteleeko ratkaisuehdotuksen hyväksymistä PAUlle. PAU tutustuu ehdotukseen tänä iltana. PAUn hallitus kokoontuu joko tänä iltana tai huomenna aamulla keskustelemaan ratkaisuehdotuksesta.

Ehdotuksen sisältöä ei kommentoida ennen sitä.

– En osaa ennakoida, miten osapuolet ratkaisuehdotukseen suhtautuvat.

Selvitysryhmä on ratkonut kiistaa 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksesta. PAUn Nieminen vastasi kysymykseen muun postikiistan sovittelemisesta, että sovittelija päättää prosessin jatkosta.

Lajittelijoiden tilanne kynnyskysymys

Posti siirsi aiemmin syksyllä noin 700 pakettilajittelijaa tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, mitä ammattiliitto PAU ei hyväksy. PAU on ollut tiukasti sitä mieltä, että pakettilajittelijoihin tulee jatkossakin soveltaa PAUn viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta.

Selvitystyhmässä mukana ovat niin PAMin entinen puheenjohtaja Ann Selin, työmarkkina-asiantuntija Jukka Ahtela, SAK:n ex-puheenjohtaja ja entinen työministeri Lauri Ihalainen sekä eläköitynyt EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja