Postin työehtokiistan selvittely jatkuu aamun sarastaessa – neuvotteluihin varattu koko viikonloppu

Ministeri Paatero selitteli jälleen Posti-puheitaan – väisteli toimittajan kysymystä suorassa lähetyksessä 2:01
Ministeri Paatero selitteli eilen Posti-puheitaan – väisteli toimittajan kysymystä suorassa lähetyksessä

Postin työehtokiistan ratkaisuun hälytetty selvityshenkilötyöryhmä alkaa tänään ratkoa Postin tilannetta.

Neuvottelut alkavat kello 8.30 valtakunnan sovittelijan toimistolla.

Ryhmään kuuluvat työmarkkina-asiantuntija Jukka Ahtela, SAK:n ex-puheenjohtaja ja ex-kansanedustaja Lauri Ihalainen, eläköitynyt EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen sekä Palvelualojen ammattiliiton PAMin entinen puheenjohtaja Ann Selin.

Laatusen mukaan valmista pitäisi saada kolmessa päivässä. Neuvotteluille on varattu koko viikonloppu.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti eilen poikkeuksellisesta ratkaisusta, jossa Postin ja PAUn välistä ongelmaa selvittämään nimettiin neljä työmarkkinakonkaria.

Pöydällä pakettilajittelijoita koskeva kiista

Selvitysryhmän jäsenet ratkovat 700 pakettilajittelijaa koskevaa kiistaa, joka on ajanut neuvottelut umpikujaan. Posti siirsi syksyllä noin 700 pakettilajittelijaa tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, mitä ammattiliitto PAU ei hyväksy.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala kertoi eilen STT:lle, etteivät PAU ja Palta sovittele työriitaansa hänen johdollaan ennen kuin pakettilajittelijoita koskeva työehtosopimuksen siirtoasia on ratkennut.

Valtakunnansovittelijan toimistolta vihjailtiin eilen illalla Twitterissä, että vuorokauteen kaivattaisiin lisää tunteja.

Lue myös:

    Uusimmat