Jutta Larm ja Maria Veitola keskustelevat avoimesti podcastissa lähenevistä vaihdevuosista: "Minulle on alkanut viime viikkoina tulla..."

Jutta ja Juha Larm haastattelussa 7:54
Jutta Larm ja hänen miehensä Juha Larm vierailivat Vappu ja Marja Livessä keväällä.

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Larm kertoo Maria Veitolan podcastissa, että hän on alkanut ihan muutamia viikkoja sitten tuntemaan vaihdevuosiin liittyviä oireita.

Maria Veitola soittaa uudessa Maria tässä moi -podcastissaan Yökylässä-jaksoista tutuille tunnetuille suomalaisille suoraan omasta sängystään.

Tyynyjuttelun hengessä aiheet liikkuvat nopeasti kohti syviä vesiä ja olemisen isoja ihmetyksiä. Avoimet ja henkilökohtaiset keskustelut käydään vällyjen välistä, osapuolten pysyessä erityksissä omissa kodeissaan. 

Ensimmäisessä 10.6. julkaistussa jaksossa Maria keskustelee hyvinvointiyrittäjä Jutta Larmin kanssa elämän suurista mullistuksista. Jutta Larm on kohdannut äkillisiä kriisejä ennenkin ja aloittanut uudestaan monella elämän osa-alueella. 

47-vuotta täyttävä Larm kertoo Veitolalle, että on ihan viime viikkoina alkanut kokemaan vaihdevuosioireita. Molemmat naiset ovat samaa ikäluokkaa. Larm kysyy Veitolalta, onko tämä kokenut jo vaihdevuosioireita.

– Mulle ei ole tullut vaihdevuosioireita, mutta kehoa koskee ihan eri tavalla. Kaikenlaisia kolotuksia on alkanut olla. Tai vaikka liikunnasta palautuminen kestää nykyään paljon pidempään. Keho tarvitsee enemmän huoltoa ja unta. Entäs sinä, Veitola kysyy.

– No minulle on alkanut tulla vasta ihan viime viikkoina tulla sellaisia, että yöllä on niin kuuma, että on pakko ottaa peitto pois. Sitten herään kohta, että onkin kylmä. Tämä voi toistua 2-5 kertaa yössä. Kaverini ovat kertoneet, että tuo on vasta alkusoittoa että odota vaan, kun joudut menemään suihkuun keskellä yötä, koska olet ihan hiestä märkä, Larm naurahtaa.

Kaksikko keskustelee siitä, kuinka tärkeää vaihdevuosista olisi edelleen puhua ääneen. 

– Olen ajatellut, että sitten kun ne alkavat, niin minähän puhun ja kirjoitan niistä, koska pakkohan se on. Jos me ei tehdä sitä, niin kuka sen tekee, Veitola sanoo.

10-osaisen podcastin jaksoja julkaistaan kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin 10.6. alkaen. Maria tässä moi on Storytel Original -podcast ja se on kuunneltavissa vain Storytelissa

Lue myös:

    Uusimmat