Justin pelasti kojootinpennun varmalta kuolemalta – kantoi pikkuista mukanaan 10 päivää: "Se pötkötteli hänen takkinsa sisällä ja nukkui hänen repussaan"

Justin pelasti pienen kojootinpoikasen joesta Kanadassa 0:30
Justin pelasti pienen kojootinpoikasen joesta Kanadassa

Justin ei jättänyt pikkukojoottia oman onnensa nojaan, vaan kantoi pentua mukanaan erämaassa kymmenen päivän ajan.

Kanadalainen villieläinhoitola kiittelee kansalaisen toimintaa. Vain Justinina tunnettu mies pelasti pienen kojootin ja kuljetti sitä sitten mukanaan kymmenen päivää, jotta eläin saattoi päästä hoitoon, kertoo Shropshire Star.

Pelasti pienen pennun vedestä

Monipäiväisellä kalareissulla ollut Justin havaitsi kesken eräretken jotakin hälyttävää: pieni kojootti oli pudonnut jokeen. Hän yritti napata eläimen vedestä, mutta putosi itsekin joen virtaan.

Lopulta, kun Justin sai vedettyä eläimen lautalleen, se oli eloton.

Ensiaputaitoinen Justin päätti testata Heimlichin otteen kaltaista liikettä pentuun, ja paineltuaan kojootin rintaa se todella yskäisi ulos vettä ja heräsi. Pentu vaikutti palelevan, joten Justin ystävineen sytytti nuotion ja lämmitti eläintä.

Kuuluvuusalueelle pääseminen vei päiviä

Justin tiesi, että hänen olisi saatava eläimelle apua, mutta erämaassa hänen puhelimessaan ei ollut kenttää. Niinpä mies kuljetti pientä kojoottia mukanaan kymmenen päivää, kunnes sai kuuluvuuden takaisin kännykkäänsä ja saattoi soittaa apua. 

YipYipiksi nimetty pikkukojootti on nyt saskatchewanilaisen villieläinjärjestön hoivissa.

– Justin piti kojootin kanssaan ja huolehti siitä koko ajan. Pentu söi Justinin kanssa, pötkötteli hänen takkinsa sisällä ja nukkui hänen repussaan, kun he etenivät jokea alas, pennusta nyt huolehtiva villieläinjärjestö kuvailee Facebookissa.

Pentu saa myöhemmin palata luontoon

YipYip pääsee palaamaan luontoon myöhemmin.

– Jos ihanan välittävää Justinia ei olisi, pieni YipYip olisi menehtynyt jokeen. Kiitos, Justin, järjestö kiitteli.

Lähteet: Foxnews.com, Facebook.com/WRSOS, Shropshirestar.com, kuvat Wildlife Rehabilitation Society of Saskatchewan via TMX.news

Lue myös:

    Uusimmat