Justin, 24, menetti jalkansa onnettomuudessa – teki selkäpiitä karmivan päätöksen: "Mielestäni se on kaunis"

Miehen jalkaproteesi irtosi laskuvarjoillessa 0:48
Melkoinen sattumus tämäkin: miehen jalkaproteesi irtosi laskuvarjoillessa! Dion, 39, menetti väliaikaisesti jalkansa hypättyään laskuvarjohypyn Kaliforniassa.

Justin menetti jalkansa karun onnettomuuden seurauksena vain 24-vuotiaana. Mies kuitenkin päätti säästää jalkansa, ja teettää siitä taideteoksen kotiinsa!

Heinäkuussa 2020 Justin Fernandesin elämä muuttui. 24-vuotias Justin oli kävelemässä kotiin töistä, kun moottoripyörä ajoi hänen päälleen ja kiihdytti sitten pois. Onnettomuuden vuoksi Justin menetti oikean jalkansa, kertoo CTV.

Justin kuitenkin päätyi kiistatta erikoiseen ratkaisuun: hän päätti säästää irronneen raajansa.

– Näin sain päätöksen asialle. Tällä tavalla halusin surra, mies kuvaili ajatusta ideansa taustalla.

"Kerroin hoitajille, että aion saada jalkani takaisin"

Onnettomuuden jälkeen Justin teki vaaditut paperityöt saadakseen irronneen jalan itselleen.

– Kerroin hoitajille, että aion saada jalkani takaisin. He varmaan miettivät "ok, tämä kaveri syö liikaa lääkkeitä", Justin kuvaili videohaastattelussa.

Hän otti yhteyttä eläimiä tavallisesti täyttäviin ja säilöviin tahoihin. Yllättäen torontolainen esihistoriaan erikostunut digitaalinen museo vastasi miehen viestiin. PNHC-keskus käsittelee rutiininomaisesti eläinten luurankoja, joita näkee esillä esimerkiksi museoissa. Se käsittelee myös lemmikkieläinten luita.

Käsittelivät jalan maksutta

– Jokainen paranee traagisesta onnettomuudesta omalla tavallaan. Tässä onnettomuudessa kuski ei edes pysähtynyt, ja onnettomuus jätti Justinin melkein vuotamaan kuiviin tien sivuun. Joten hän etsi tapaa panna piste asialle, PNHC:n johtaja Ben Lovatt muotoilee.

Ben tiimeineen lupasi käsitellä Justinin jalan, eikä edes ottanut palveluksistaan maksua. PNHC joutui myös todentamaan, että jalan käsittely hoidettaisiin turvallisesti ja eettisesti.

Justin ja jalan käsitellyt tiimi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Yhdessä vaiheessa join myös shotin rauhoittaakseni hermojani"

Vaikka luvat saatiin, ihmisjalan säilöminen osoittautui henkisesti kovaksi paikaksi.

– Se [jalan käsitteleminen] oli hyvin psykologista. Minun piti pitää paljon taukoja: tein töitä sen kanssa 10–15 minuuttia ja sitten tarvitsin tauon. Yhdessä vaiheessa join myös shotin rauhoittaakseni hermojani, jalkaa käsittelemässä mukana ollut Dan Malette kuvailee.

Miehen mukaan akillesjänteen poisto teki erityisen pahaa.

– Se napsahti irti, ja sen päästämä ääni ja sen näkeminen, kun se napsahti ylös... Melkein oksensin.

Mies vannookin, että tiimi ottaa ensi kerralla korvauksen, mikäli koskaan joutuu tekemään samanlaisen projektin uudelleen.

Justin sai jalkansa kotiin jouluksi

Justin sai jalkansa luut kotiin jouluksi. Samalla hän sai nähdä, millaista tuhoa onnettomuus oli tehnyt jalan luille. Esimerkiksi polvi on muista luista irrallaan.

Justin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Justinin perhe pitää jalustalla seisovaa irtojalkaa "karmivana". Mies itse ei näe asiaa niin.

– Halusin muuttaa tuon karmivan, surullisen asian, josta ihmiset yleensä vain hankkiutuisivat eroon ja jonka he unohtaisivat, taiteeksi. Ja sitä näen nyt, kun näen jalan, näen taidetta. Mielestäni se on kaunis, Justin kuvaa.

– Jokainen suree tavalla, jonka kokee oikeasti. Menetyshän on jokaisen oma.

Lue myös:

    Uusimmat