Mainos

Jussi Kärki: Presidentinvaaleissa nähdään toinen kierros – yksi syy estää muiden puolueiden tuen presidentti Niinistölle

3:11

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki uskoo, että ensi tammikuun presidentinvaaleissa nähdään toinen kierros – huolimatta siitä, että presidentti Sauli Niinistö ilmoittautui tänään kisaan.

– Uskon että toinen kierros tulee, tässä tulee paljon ehdokkaita, äänet jakautuvat moneen laariin, Kärki kommentoi Seitsemän Uutisissa.

Kärjen mukaan Niinistöllä on kuitenkin laaja kannattajakaarti, joka laajeni tänään entisestään. Tuestaan istuvalle presidentille ilmoitti muun muassa Suvi-Anne Siimes, Niinistön kanssa valtionvarainministeriössä ministerinä toiminut entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja.

– Lisäksi ehdokkuus valitsijayhdistyksen kautta tuo vaaleihin jännän mausteen lisää, Kärki kommentoi.

Kärjen mielestä tässä manööverissä ei ole kyse näpäytyksestä kokoomukselle, vaan aidosta pyrkimyksestä koko kansan presidentiksi. Kokoomus asettui tästä huolimatta Niinistön tueksi, mutta Kärki ei usko, että supersuosittu Niinistö saa taakseen valitsijayhdistyksessä muita puolueita.

En siihen usko ainakaan laajamittaisesti. Ensi tammikuussa on tarkoitus käydä yhtä aikaa presidentinvaalien kanssa maakuntavaalit. Siellä puolueiden on syytä näkyä, menestys yhdessä vaaleissa auttaa toisessa, ei ole syytä antaa pelikenttää muille.

Kärjen mielestä SDP:llä ja puheenjohtaja Antti Rinteellä on edessään totinen paikka, jos Eero Heinäluoma ei lähde ehdolle.

– Itse uskoisin, että Heinäluoma lähtee pelastamaan sekä SDP:tä että Antti Rinnettä.

Ehdolle ilmoittautuneet Pekka Haavisto (vihr.), Matti Vanhanen (kesk.), Merja Kyllönen (vas.) ja Niinistö ovat jokainen Kärjen mukaan kokeneita ulkopolitiikan osaajia. Kampanjoinnissa on kuitenkin luvassa suuria eroja.

– Matti kiertää jo pikkukyliä, Niinistö lähtee liikkeelle vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.

2:02

0:58

2:22

32:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja