Mainos

Jussi Järventaus: Yrittäjille uuden alun mahdollisuus

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mielestä ihmisiä pitäisi kannustaa yrittäjyyteen mm. kohtuullistamalla yrittämiseen liittyviä riskejä. Tämä olisi tarpeen, koska aloittelevien yrittäjien rahoitushakemusten väheneminen viittaa siihen, että kiinnostus yrittäjyyteen on jälleen hiipumassa.

Jussi Järventaus

Järventaus puhui Yrittäjän rahoituspäivässä Helsingissä tänään. Järventaus peräsi myös toimia, jotka helpottavat vaikeuksiin joutuneen yrittäjän uutta aloitusta. Hän huomautti, että Suomessa vaikeuksiin joutunut helposti tuomitaan ja leimataan epäonnistujaksi, kun esimerkiksi Yhdysvalloissa epäonnistuminen nähdään luonnolliseksi, kokemuksen kautta opettavaksi yritystoiminnan osaksi.

Järventaus selvittäisi mm. luottotietojen säilytysaikojen asianmukaisuutta ja velkajärjestelylain tarkistamista. Nyt monet entiset yrittäjät näyttävät jäävän lain ulkopuolelle ns. esteperusteiden tiukan tulkinnan johdosta. Myös esteperusteiden asianmukaisuutta tulisi selvittää, jotta velkajärjestely olisi nykyistä käyttökelpoisempi ja oikeudenmukaisempi.

Henkilökohtaisen konkurssimenettelyn kehittämisen sijasta Järventaus poistaisi ensin yksityishenkilön velkajärjestelyn epäkohtia. Oikeusministeriössä on valmisteltu säännöksiä ulosoton vanhentumisesta, ja tämän asian pohtimista myös Järventaus pitää perusteltuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.