Jussi Halla-aho ymmärtää hallituksen koronatoimia ja poikkeusolopäätöstä: "Lähestymme rakentavassa hengessä" – Harkimo siirtäisi kuntavaaleja

1:53
"Vaalit pitäisi ehdottomasti siirtää", sanoo Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo – katso video!

Suomeen aiotaan julistaa poikkeusolot. Pääministerin mukaan hallitus sai Säätytalon kokouksessa oppositiolta tukea koronatoimilleen. Jussi Halla-ahon (ps.) mukaan toimia lähestytään rakentavassa hengessä, vaikka siunausta ei vielä annettukaan.

Hallitus haki Säätytalon kokouksessa oppositiolta tukea tänään julkaisemilleen rajoitustoimille ja poikkeusolojen toteamiselle.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan ministerien ja oppositiojohtajien käymä keskustelu oli erittäin rakentava.

– Saimme tukea tälle. Olen siitä kiitollinen, Marin sanoi.

Hallitus kertoi aiemmin tänään uusista koronatoimista. Poikkeusolot tullaan toteamaan, ja 8. maaliskuuta alkaen ravintolat tullaan sulkemaan ja yläkoulut sekä toisen asteen oppilaitokset siirtämään etäopetukseen kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

Kuntavaalien mahdollinen siirtäminen ei ollut esillä kokouksessa. Marinin mukaan kyseessä ei ole hallituksen asia, vaan puoluesihteerien parlamentaarisen ryhmän käsittelemä kysymys.

Halla-aho: Lähestymme rakentavassa hengessä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan maaliskuussa edessä oleva kolmen viikon sulkutila on viime kevään toimenpiteitä paremmin kohdistettu.

Halla-aho osoitti ymmärrystä myös muille hallituksen kertomille toimille, muttei antanut niille vielä siunausta.

– Meillä on eduskuntaryhmän kokous, jossa varmaan keskustellaan tänään, Halla-aho sanoi.

– Lupasimme, että lähestymme näitä rakentavassa hengessä. Varmaan tavoitteet ovat tässä kaikilla yhteiset.

Kokoomuksen johtohahmot eivät saapuneet avaamaan näkemyksiään kokouksen jälkeen.

Harkimo: Kuntavaalit tulisi siirtää

Kristillisdemokraattien Sari Essayah suhtautui hallituksen toimiin varsin ymmärtäväisesti, joskin mietti, oliko aikataulu tarpeeksi ripeä.

Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimon mielestä toimet ovat sekavia, mutta ravintoloiden osalta oikeasuuntaisia.

Harkimon mielestä kuntavaalit tulisi siirtää.

– En ymmärrä tätä vaalien siirtämistä, miten siitä ei saada päätöstä aikaiseksi. Terveystilanne on semmoinen, että vaalit pitäisi ehdottomasti siirtää, Harkimo kommentoi.

Tunnelma oli hyvä, mutta vakava

Hallituksen ministerit sekä oppositiojohto kokoustivat Helsingin Säätytalolla poikkeusolojen toteamiseen ja uusiin koronatoimiin liittyen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan tunnelmat kokouksessa olivat hyvät ja rakentavat. Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Emma Karilta kysyttiin, minkälainen tunnelma kokouksessa oli.

– Vakava tunnelma, Kari sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja