Jussi Halla-aho kansanedustajiensa kohusanomisista: "Välillä tapahtuu harkitsemattomuuksia ja ylilyöntejä"

6:33
Video: Riikka Purra on perussuomalaisten suosikki Jussi Halla-ahon seuraajaksi, kertoi MTV Uutisten kysely joulukuussa..

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho myöntää puolueensa kansanedustajien sortuneen puhetapojensa osalta ylilyönteihin.

Kahden perussuomalaisen poliitikon puheet ovat olleet viime aikoina otsikoissa ja herättäneet närkästystä.

Juha Mäenpää rinnasti viime kesäkuussa eduskunnan täysistunnossa turvapaikanhakijat vieraslajeihin, minkä osalta valtakunnansyyttäjä on pyytänyt eduskunnalta lupaa asettaa Mäenpää syytteeseen.

Ano Turtiainen puolestaan kutsui viime viikolla Twitterissä Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taposen kaltaisia ihmisiä "munattomaksi nillittäjäryhmäksi". Taponen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vakuutti tänään puolueen tuumaustunti-tilaisuudessa, ettei puolueessa suhtauduta kritiikittä omien poliitikoiden sanomisiin.

– Käymme sisäistä kehityskeskustelua puolueessa kaiken aikaa. Alalla pidemmään toimineet pyrkivät opastamaan uusia kansanedustajia siinä, ettei astuttaisi kaikkein ilmeisimpiin ansoihin ja tehtäisi samoja virheitä kuin muut ovat tehneet, Halla-aho kertoi.

– Mutta ei tällaisilta voi koskaan välttyä, varsinkaan puolueessa, jossa kansanedustajat eivät ole käyneet läpi sellaista broilerimankelia kuin monissa muissa puolueissa, Halla-aho jatkoi.

Broilerilla tarkoitetaan politiikan kielenkäytössä tyypillisesti politiikan parissa, esimerkiksi jonkin puolueen nuorisojärjestössä kasvanutta nuorta poliitikkoa.

Turtiainen ja Mäenpää ovat kumpikin ensimmäisen kauden kansanedustajia ja tehneet muuta uraa ennen politiikkaan lähtöä.

"Emme hauku median kautta omiamme"

Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten puhetavat ovat ajoittain "vähän varomattomampia". Osittain tämä on puheenjohtajan mukaan tarpeellistakin siksi, että myös tavallisten suomalaisten tulisi ymmärtää politiikan kielenkäyttöä.

– Välillä tapahtuu myös harkitsemattomuuksia ja ylilyöntejä, jotka käsitellään ja joista toivon mukaan otetaan opiksi, Halla-aho kommentoi.

Perussuomalaisten puoluejohto ei ole puuttunut Mäenpään tai Turtiaisen puheisiin julkisuudessa kovinkaan tiukasti.

Halla-aho on myös esimerkiksi ilmoittanut puolueen estävän Mäenpään syytteeseenjoutumisen, kun eduskunta äänestää asiasta.

– Emme lähde siihen, kun media nostaa älämölön yksittäisten perussuomalaisten sanomisista, että me lähtisimme median kautta haukkumaan omiamme, Halla-aho totesi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja