Juontaja Marja Sannikka poistatti munasarjansa syöpäriskin takia: "Jännitti, nukuttaminen lähinnä, se etten enää heräisi ja lapset jäisivät ilman äitiä"

Ylen juontaja ja toimittaja Marja Sannikka kertoo sosiaalisessa mediassa antaneensa itselleen syntymäpäivälahjaksi käynnin laparoskopiassa.

Juontaja ja tv-toimittaja Marja Sannikka kertoo Instagramissa julkaisemansa kuvan yhteydessä poistattaneensa munasarjansa korkean syöpäriskin takia. Sannikalta on samasta syystä aiemmin poistettu myös kohtu.

– Synttärilahjakseni kävin laparoskopiassa poistattamassa munasarjani korkean syöpäriskin takia, Sannikka kirjoittaa.

Leikkaus sujui jännityksestä huolimatta hyvin. Tällä hetkellä Sannikka & Ukkola -ohjelmaa Sanna Ukkolan kanssa juontava Sannikka suhtautuu tulevaisuuteen valoisasti.

– Jännitti, nukuttaminen lähinnä, se etten enää heräisi ja lapset jäisivät ilman äitiä. Mutta mä heräsin, mikä ei tietysti ollut kovinkaan suuri ihme, eli tässäpä ollaan! Melkein toipuneena leikkauksesta, yhtä riskiä kevyempänä ja valmiina taas töihin, Sannikka jatkaa kuvan yhteydessä.

Nyt 42-vuotias kahden pojan äiti sai karun diagnoosin Lynchin syndroomasta nuorena aikuisena. Kyseessä on vakava perinnöllinen oireyhtymä, joka altistaa kantajansa nuorena lukuisille eri syöville.

Marja Sannikka puhui sairaudestaan Kauneus & Terveys -lehden haastattelussa syksyllä 2018.

---

Artikkelia päivitetty 15.1.2019 kello 16.39: lisätty linkki Kauneus & Terveys -lehden artikkeliin.

Lue myös:

    Uusimmat