Juniorikuski vaikeutti Räikkösen testiurakkaa rajulla episodilla – näin Kimi kommentoi

F1-kuski Kimi Räikkönen jakeli positiivisia lausuntoja Barcelonan testirupeaman jälkeen, vaikka Alfa Romeo koki avauspäivänä juniorikuski Callum Ilottin jäljiltä takaiskun.

Sauberin junioritiimissä F2-sarjaa ajava Illott ajoi Alfa Romeon testipuikoissa tiistaina kolmosmutkassa rajusti ulos. Auto koki vakavia vaurioita, ja Alfa Romeon piti jättää ensimmäinen testipäivä kesken.

Räikkönen astui uudelleen parsittuun autoon keskiviikkoaamuna ja ajoi testien toisena päivänä 110 kierrosta. Hän kellotti parhaallaan 1.17,393 ja jäi 1,6 sekuntia kärkiajan iskeneestä Nikita Mazepinista, joka ohjasti Mercedestä.

– Se oli aika hyvä päivä autossa, Räikkönen kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Edellisen päivän tapahtumien myötä meidän täytyi muuttaa testiohjelmaamme hiukan, mutta onnistuimme läpikäymään kaikki eri asiat, mitä halusimme yrittää.

Räikkönen kertoi Alfan asettaneen autoon muutamia eri osia ja jumpanneen säätöjä.

– Minulla on se tunne, että jos ajaisimme kisaviikonlopun uudelleen, olisimme vahvempia kuin olimme, Räikkönen viittasi viime viikonloppuna kaasuteltuun Espanjan GP:hen.

Räikkönen jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä sijoituttuaan Espanjassa 14:nneksi. Tallikaveri Antonio Giovinazzi oli 16:s.

Lue myös:

    Uusimmat