Red Bull -kuski tunnusti rajun ulosajon omaksi mokakseen – ”Yksi isoimmista tälleistä urallani”

Red Bullin testipäivän ennen aikojaan ulosajoon päättänyt Pierre Gasly oli pahoillaan tallin mekaanikkojen puolesta tärveltyään autonsa Barcelonan F1-testien viimeistä edellisenä päivänä.

Gasly ehti ajaa 65 kierrosta ennen kuin rysäytti rajusti ulos Katalonian radan kakkossektorissa. Auto päätyi soran yli ratapehmusteisiin ja koki kovia vauroita.

Nuori ranskalaiskuski selvisi ehjin nahoin. Hän tunnusti tilanteen rehdisti omaksi mokakseen.

– Tein virheen ysimutkassa ja käytännössä vain menetin auton hallinnastani. Se oli aika iso kolari. Yksi isoimmista, joka minulla on ollut, Gasly sanoi.

– Mekaanikoille tuli pitkä ilta. Olen pahoillani heidän puolestaan. Tärkeintä on, että saamme Maxin autoon huomenna, hän jatkoi.

Ferrari liian nopea haastettavaksi

Ulosajo oli Gaslylle jo testien toinen. Hondan moottoreilla tästä kaudesta alkaen ajava Red Bull on kuitenkin onnistunut keräämään hyvän määrän kierroksia ilman suurempia teknisiä murheita.

– Onnistuimme saamaan paljon kierroksia testien aikana, ja mielestäni opimme paljon. Saimme paljon juttuja analysoitavaksi, Gasly iloitsi.

Torstain paras noteeraus 1.17,091 jäi silti liki sekunnin Ferrarin Charles Leclercin ajamasta testien pohja-ajasta 1.16,231. Noille lukemille Gasly ei olisi omasta mielestään yltänyt, vaikka olisi saanut loppupäivän hakea kunnon aikakierrosta.

– Suoraan sanottuna en olisi. He ovat todella nopeita, Gasly tunnusti.

– Yritämme keskittyä itseemme eikä liikaa muihin. Meillä on kuitenkin jonkun verran potentiaalia. Suorituskyky näyttää hyvältä, mutta meidänkin täytyy vielä tehdä paljon töitä. He vaikuttavat kuitenkin todella nopeilta.

Lue myös:

    Uusimmat