Mainos

MTV Raahessa: Puukotuksessa kuolleen naisen pieni poika tietää äitinsä kuolleen, mutta ei kuolintapaa – "Pojalle on kerrottu, että äiti on enkeli"

1:02

43-vuotiasta raahelaismiestä syytetään Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa kahdesta murhasta. Toinen miehen uhreista oli hänen oma äitinsä ja toinen oli hänelle entuudestaan tuntematon 25-vuotias raahelaisnainen.

Mies tapasi nuoren naisen baarissa, kun tämä oli poistumassa narikassa aamuyöllä 13. syyskuuta. Mies lyöttäytyi naisen seuraan ja lähti seuraamaan tätä, vaikka nainen yritti valvontakamerakuvien perusteella päästä miehestä eroon.

Mies surmasi naisen teräaseella tyhjällä tontilla Raahen keskustan tuntumassa ja palasi henkirikoksen jälkeen baariin.

Nuoren naisen kaksi siskoa ja vanhemmat olivat tänään paikalla oikeudessa Raahessa, kun murhasyytteitä käsiteltiin. Omaiset vaativat syytetyltä yhteensä kymmenientuhansien eurojen kärsimyskorvauksia.

Hoiti siskonsa lapsia

Naisen kaksi siskoa olivat tämän kanssa läheisiä.

– Hän oli meillä aika paljon lapsenvahtina. Hänellä oli Raahessa oma asunto, mutta siellä ei ollut huonekaluja eikä hän halunnut olla yksin, joten hän oli paljon minun ja äitimme luona, isosisko kertoi.

25-vuotiaalla naisella oli perheenjäsenten mukaan jonkun verran ongelmia elämässään. Hän säästi omaisiaan niiltä, mutta yhteys läheisiin säilyi aina.

– Me olemme kaikki olleet aika läheisiä. Sisko ei halunnut puhua ongelmistaan, mutta se ei etäännyttänyt meitä, pikkusisko sanoi.

Mies lähestyi myös pikkusiskoa

Nuorempi naisen siskoista tiesi murhista syytetyn miehen ulkonäöltä, koska mies oli ottanut myös häneen kontaktia baarissa ja kaupassa, jossa hän oli töissä.

– Hän on tullut juttelemaan. Ehkä hän halusi tehdä lähempää tuttavuutta, vaikka en ole antanut ymmärtää, että olisin hänestä kiinnostunut, nuori nainen sanoi oikeudessa.

Pikkusisko näki miestä vain muutama viikko ennen siskonsa kuolemaa työkaverinsa läksiäisissä. Juhlat pidettiin talossa, jossa mies ilmeisesti asui, koska nainen törmäsi mieheen rappukäytävässä. Mies pyrki naisen mukaan tupakalle.

Viimeisen kerran nuori nainen törmäsi mieheen hyvin lähellä siskonsa kuolinaikaa. Mies tuli kysymään naiselta, miksi häntä ei ole näkynyt baarissa.

– Minusta se oli outoa. Olin töissä, kun hän tuli kysymään, missä olen ollut. Tuolloin siskoni oli jo kuollut, mutta siitä ei vielä tiedetty, pikkusisko kertoi.

Äidillä läheinen suhde poikaansa

25-vuotiaalla naisella oli viisivuotias poika, joka oli sijoitettu asumaan perheeseen toiselle paikkakunnalle. Nainen tapasi kuitenkin poikaansa noin kerran kuukaudessa ja piti tähän tiiviisti yhteyttä puhelimitse.

– Siskoni oli pojan äiti, vaikka poika asui muualla. Heillä oli läheinen suhde, pikkusisko kuvaili oikeudessa.

Samaa sanoi myös naisen isä, jonka luona poika usein oli, kun hän tuli äitiään tapaamaan Raaheen.

– Oli toiveissa, että poika pystyisi muuttamaan kotiin äitinsä luo vielä jossain vaiheessa. Äiti piti yhteyttä poikaansa usein puhelimella ja hän sai paljon kuvia pojasta, isä kertoi.

– Aina kun he tapasivat, niin tuntui, että he eivät olisi olleet päivääkään erossa. Sijoitus ei vierottanut heitä toisistaan. Heillä oli koko ajan äiti-lapsi-suhde, isä kuvaili.

Iso isku ja suuri menetys

Isän mukaan tytär ei halunnut aiheuttaa murhetta muille eikä hän siksi kertonut ongelmistaan. Isälle tyttö oli kuitenkin rakas siinä missä muutkin lapset.

– Meille on ollut iso isku menettää rakas ihminen.

Myös naisen pienelle pojalle on kerrottu äidin kuolemasta, mutta kuolintavasta ei ole toistaiseksi puhuttu lapselle.

– Me käymme pojan kanssa äidin haudalla ja hänelle on kerrottu, että äiti on enkeli. Kun poika on minun luonani käymässä ja ovikello soi, poika luulee, että äiti tulee, naisen isä kertoi surullisena.

Nuori nainen oli usein äitinsä luona ja saattoi asua siellä viikonkin kerrallaan.

– Meillä oli hyvät välit, ja tytär tiesi, että hän voi aina tulla minun luokseni jos haluaa, äiti sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja