Mainos

Jungner kertoo jatkostaan tänään

SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin odotetaan tänään ilmoittavan, jatkaako hän puoluesihteerinä. Jungner tokaisi aiemmin tässä kuussa, että hän eroaa kesäkuun puoluekokouksessa, jos Paavo Lipposen kannatus ei nouse merkittävästi gallupeista varsinaisessa vaalissa. Jungner ei ole tarkentanut, mitä tuo merkittävästi tarkoittaa.

Lipponen sai presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 7,2 prosenttia äänistä eikä päässyt jatkoon. Näin demarien vuosikymmenien ketju presidenttipuolueena katkeaa.

Jungner on toiminut SDP:n puoluesihteerinä vajaat pari vuotta, ja hänen kautensa on ollut ristiriitainen.

Presidenttiehdokas Lipponen itse kertoi vaali-iltana sunnuntaina toivovansa, etteivät demarit syyttelisi tappiosta toisiaan.

– Tärkeintä on se, ettemme lähde nyt sisäiseen pyykinpesuun. Olivathan nämä nyt paremmat numerot kuin gallupeissa, että Mikaelkin voi rauhassa jatkaa. Jos ei muuta, niin ainakin yhden miehen pelastin, Lipponen sanoi.

SDP:n puolueväen näkemykset Mikael Jungnerin asemasta menevät ristiin. Osa piirihallitusten puheenjohtajista kertoo suoraan toivovansa, että puoluesihteeri vaihtuu. Osa piirijohtajista on sitä mieltä, että Jungnerin kohtalo voitaisiin ratkaista kesäkuun puoluekokouksessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.