Mainos

Julmien asuntoryöstöjen tekijät huomenna käräjille

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos tutkii harvinaisen julmia ryöstörikoksia. Epäiltynä on kaksi nuorehkoa miestä ja nainen, jotka tunkeutuivat perjantain ja lauantain välisenä yönä kahteen eri asuntoon. Asukkaat joutuivat ryöstön, uhkailun ja väkivallan kohteiksi.

Poliisi sai tietää tapahtumista lauantaiaamuna, kun Ylihärmässä rivitaloasunnossa asuvan noin 60-vuotiaan miehen naapuri ilmoitti, että kyseinen henkilö oli joutunut edellisenä yönä ryöstörikoksen kohteeksi.

Mies oli ollut nukkumassa, kun takaoveen oli koputettu ja sanottu, että naapuri haluaisi päästä sisään. Asunnonhaltija ei ollut avannut takapihan ovea, koska piti pyyntöä kummallisena.

Hetken päästä etuovelta kuului lasin helinää ja asuntoon tunkeutui kolmihenkinen seurue.

Tilanne kesti yli tunnin

Asunnonhaltijaa pahonpideltiin ja häneltä tivattiin mahdollisia käteisvaroja, pankkikorttia ja sen tunnuslukuja. Lopulta seurue uskoi, ettei asunnonhaltijalla ole mainittavia varoja säilytyksessä kotonaan, eikä hänellä myöskään ollut pankkikorttia.

Uhkailu oli kestänyt reilun tunnin ja ryöstäjät uhkasivat tappaa miehen, mikäli hän ilmoittaisi asiasta poliisille. Saaliikseen ryöstäjät saivat vain isokokoisen taulun ja jonkin verran tupakkaa.

Asiaa tutkitaan törkeänä ryöstönä ja törkeänä kotirauhan rikkomisena. Uhrin saamat vammat eivät osoittautuneet vakaviksi.

Iäkäs pariskunta toisena kohteena

Toisen kerran samana yönä seurue iski Kauhavan Ylihärmän haja-asutusalueella, jossa he tunkeutuivat iäkkään pariskunnan asuttamaan taloon.

Tunkeutuminen tapahtui noin kuudelta aamulla, kun pariskunta heräsi etuovelta kuuluvaan kolinaan. 78-vuotias aviomies meni ovelle, missä häntä iskettiin nyrkillä seurueen tunkeutuessa sisälle. Aviomies työnnettiin talon vessaan, jossa häntä pahoinpideltiin.

75-vuotiaan aviovaimon päähän laitettiin muovipussi ja hänet heitettiin vuoteelle. Naiselta tivattiin käteisvarojen säilytyspaikkaa, pankkikorttia ja sen tunnuslukua. Tilanteesta hätääntynyt ja miehestään huolissaan ollut nainen kertoi lopulta käteisvarojen säilytyspaikan ja pankkikortin tunnusluvun.

Molemmilla vanhuksilla heikko liikuntakyky

Molempien uhrien raajat sidottiin ja heiltä kesti tovin päästä irti siteistä. Poliisi pitää tekoa erittäin törkeänä, sillä molemmat vanhukset kärsivät erilaisista sairauksista ja muun muassa molempien heikko liikuntakyky viivästytti ilmoituksen tekemistä poliisille.

Asiaa tutkitaan törkenä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja törkeänä vapaudenriistona.

Terveyskeskuksesta vanhukset kuljetettiin hoidettavaksi Seinäjoen keskussairaalaan.

Tekijöitä esitetään vangittaviksi huomenna

Kauhavan Ylihärmän haja-asutusalueella matkalla ollut poliisin hälytyspartio pysäytti epäilyttävän auton tarkastusta varten.

Autoa kuljetti poliisille entuudestaan tuttu seinäjokelainen naishenkilö. Lisäksi matkustajina oli poliisille entuudestaan tutut helsinkiläinen ja kauhavalainen mieshenkilö.

Ajoneuvosta löytyi tarkastuksessa runsaasti omaisuutta, joka on peräisin ryöstökohteista.

Kaikkia kolmea henkilöä tullaan esittämään huomenna vangittaviksi Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.