Laura, 32, katsoi, kun hänen äitinsä arkkua laskettiin maahan – sai sydänkohtauksen ja kuoli: "Luulimme sen olevan vain ahdistusta"

32-vuotias brittinainen sai massiivisen sydänkohtauksen kesken äitinsä hautajaisten. Siskonsa ja äitinsä menettänyt omainen kertoo The Sunille perheen painajaismaisista viikoista.

Harvajoukkoinen hautajaissaattue oli viime viikolla laskemassa 63-vuotiasta koronan uhria ikuiseen lepoon hautausmaalla Warwickshiressa Keski-Englannissa. MS-tautia ja dementiaa potenut 63-vuotias Julie Murphy oli sairastunut hoivakodissa riehuneeseen virukseen ja kuollut tautiin sairaalassa.

Kun arkussa makaavaa Julieta laskettiin hautaan edesmenneen puolisonsa viereen, hänen 32-vuotias tyttärensä Laura Richards alkoi kärsiä kovista rintakivuista. Sekavanoloinen nainen sanoi, ettei saa henkeä ja lyyhistyi maahan.

– Aluksi luulimme sen olevan vain ahdistusta, mutta sitten soitimme hätänumeroon, Lauran sisko Lisa Green kertoo The Sunille.

Omaiset luonnehtivat tilannetta kauhuelokuvamaiseksi.

Sydän murtui surusta

Perheenjäsenet yrittivät elvyttää Lauraa ennen kuin ambulanssi saapui ja sairauskohtauksen saanutta lähdettiin kiidättämään sairaalaan. Oli kuitenkin liian myöhäistä. Sydänongelmista kärsinyt Laura oli saanut äitinsä hautajaisissa massiivisen sydänkohtauksen. Hän menehtyi myöhemmin sairaalassa. 

Omaiset uskovat kolmekymppisen Lauran kehon pettäneen, sillä hän oli niin järkyttynyt äitinsä menettämisestä koronavirukselle. Lääketieteessä puhutaan takotsubo-oireyhtymästä tai särkyneen sydämen oireyhtymästä. Voimakkaan järkytyksen aiheuttama sydänkohtaus on erityisesti iäkkäiden naisten sairaus.

Oireyhtymän syntyä ei täysin tunneta. Vaikuttaa siltä, että tunnepitoinen uutinen tai kokemus aiheuttaa äkillisen sympaattisen hermoston aktivoitumisen, mikä voi lamauttaa sydämen.

Laura haudattiin vanhempiensa viereen vain viikko sen jälkeen, kun hän sai kohtalokkaan sydänkohtauksen kesken äitinsä hautajaisten. Paikallinen poliisi vahvistaa medioille, ettei kuolemaan uskota liittyvän rikosta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

KORJAUS 20.4.2020 klo 8.00: Väärä nimi otsikossa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat