Leijonat käsitteli sekavan tilanteen yhdellä lauseella – tämä lause se oli

Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Jere Sallinen kertoi Leijonien käsitelleen jääkiekon MM-kisojen puolivälieräskenaariot ennen tiistaina pelattua Tshekki-ottelua yhdellä lauseella.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ennen lohkovaiheen päättänyttä Tshekki-peliä Leijonat oli tilanteessa, jossa puolivälierään oli tarjolla kolme vaihtoehtoa. Varsinaisen peliajan voitolla vastaan tulisi Slovakia. Jos ottelu olisi mennyt jatkoajalle, vastaan olisi tullut Kanada. Jos taas Suomi olisi hävinnyt varsinaisella peliajalla, puolivälierävastus olisi ollut Saksa.

Kaiken tämän spekulaation keskellä Leijonat käsitteli tilanteen yksinkertaisesti.

– Yksi lause sanottiin: että me halutaan voittaa lohko ja se tulee tänään voitolla. Se nyt tuli, Jere Sallinen kuittasi, kun Tshekki oli kaatunut Tampereella 3–0.

Kenen suusta tämä lause oli?

– Se on joukkueen sisäisiä asioita. Mitään muuta ei puhuttu kuin että halutaan voittaa lohko ja voitetaan tänään (tiistaina). Sen me teimme.

B-lohkon voittajana Suomi kohtaa torstaina puolivälierässä A-lohkon nelosen Slovakian. Sallisella ei tulevasta vastustajasta tuoreeltaan mainittavaa mielikuvaa ollut.

– Nyt on pakko sanoa, että ei mitään hajua. En ole seurannut, enkä tiedä edes, ketä siellä pelaa tällä hetkellä.

– Meidän videovelhomme varmasti katsovat ja tarkkailevat. Saadaan sieltä tieto, mitä on tulossa ja mitä meidän pitää tehdä.

– Tärkeintä on kuitenkin se, mitä me teemme. Se tulee olemaan jatkoturnauksessa kaikkein suurin asia.

Aseista riisumista vai asennetta?

Sallisella tuli heti mieleen, missä vahvasti esiintyneellä maajoukkueella on varaa parantaa.

– Kyllähän meillä on aika paljon maalipaikkoja ollut monessakin pelissä. Niistä sisään, hän sanoi ja jatkoi:

– Ehkä vaikein asia on se, että meidän pitää pystyä jatkamaan tuota puolustuspelaamista samalla lailla kuin tähänkin asti: kurinalaisesti ja uhrautuvasti.

Tshekkiä vastaan Leijonien esitys oli varsin tyly. Etukäteen oli tosin ilmassa spekulaatioita, häviäisikö Tshekki tahallaan, koska varsinaisen peliajan voitolla se olisi saanut puolivälierään vastaansa mahtimaa Kanadan ja muussa tapauksessa vastassa olisi Saksa, jonka se torstaina Leijonat-tappion jälkeen kohtaakin.

Sallisen oli vaikea arvioida Tshekin asennetta, vaikka katsomoon siinä näytti olevan parantamisen varaa.

– He ovat taitava joukkue, ja minusta tuntuu, että riisuimme heidät myös aseista. Kyllähän he yrittivät paljon veivata, mutta tshekkipelaajan tietäen se turhautuu vähän helposti, kun ei saakaan hyökkäyspeliä aikaan. Voiko se johtua siitä? En tiedä. Vai onko asenteesta kiinni? Vaikea sanoa, Sallinen ruoti.

"Yleensä omaan kantapäähän"

Sallisen itsensä mielestä taktikoiminen tietyn vastustajan saamiseksi on riskialtista.

– Yleensä se kolahtaa omaan kantapäähän. En tiedä, onko sitä tapahtunut näissä kisoissa.

– Minä ainakin uskon siihen, että jos sinä haluat voittaa tämän, sinun pitää voittaa kaikki, ihan sama, kuka sieltä tulee vastaan.

Kenties klisee. Toisaalta, parempi keskittyä tekemään itse hyvin kuin lähteä kikkailemaan. Varsinkin, kun Sallisellakin on Leijoniin pudotuspelien alla "tosi luottavainen" olo.

– Meillä on hyvä joukkue, tosi hyviä äijiä. Teemme hurjasti hommia ja olemme uhrautuvaisia. Kyllä minä olen tosi luottavainen ainakin, että pystymme pistämään parasta pöytään. Sitä ei tiedä, mihin asti se riittää, mutta ainakin peliin olen luottavainen.

Lue myös:

    Uusimmat