Jukka Jaloselta suuret ylistykset Leijona-debytanttikaksikolle – "Todella viileä, jäänkylmä suoritus"

Leijonat onnistui kaatamaan Tshekin lauantain Karjala-turnauksen ottelussa lukemin 3-0. Suomen riveissä nähtiin lukuisia ensikertalaisia, joista varsinkin kaksi erottui selkeästi edukseen.

Tolppien välissä Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen torjui heti nollapelin.

Vehviläisen otteet keräsivät ylistystä Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta.

– Huippupeli, ottaen huomioon vielä, että oli ensimmäinen Leijonissa. Hänestä ei näkynyt minkäännäköistä hermoilua missään vaiheessa. Todella viileä, jäänkylmä suoritus, Jalonen kehui Vehviläistä.

Toinen ylistyksen kohde oli Ilves-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen, joka iski ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman.

– Hän teki melkein ensimmäisestä kosketuksesta maalin. Noh, sieltä se sitten tuli. Voittomaali ja ensimmäinen näissä ympyröissä. Hän pelasi erinomaisesti, Jalonen sanoi Ruotsalaisesta.

Ottelu lähti liikkeelle juhlallisissa merkeissä, kun Kimmo Timosen maajoukkuepaita nostettiin Hartwall Arenan kattoon.

Jalonen itse kehui tapahtumaa.

– Oli hienoa olla paikan päällä näkemässä se. Uskon, että myös kaikki pelaajat arvostivat tuollaista tapahtumaa ja ”Kimeä” pelaajana ja ihmisenä. Vaikka se oli pitkä tapahtuma, niin ei se tuntunut yhtään pitkältä tai siltä, että loppuisi jo kohta. En tiedä miten vastustajalla, mutta meitä se ainakin vain motivoi, Jalonen mietti.

Jalonen pääsi itse valmentamaan Timosta vuoden 2010 Vancouverin talviolympialaisissa.

– Lupsakka, rento savolaispoika, joka on nyt aikuinen mies. Hän oli tiukoissa paikoissa aina parhaimmillaan. Huikea pelaaja, Jalonen muisteli ja kehui.

Sunnuntaina Leijonat päättää Karjala-turnauksen perinteiseen isänpäivänotteluun Ruotsia vastaan.

– Viisi uutta pelaajaa taas mukaan. Ne, jotka pelaavat maanantaina KHL:ssä, eivät pelaa huomenna. Se on selvää, Jalonen sanoi, ja viittasi KHL-pelaajilla Ville Pokkaan, Miro Aaltoseen ja Iiro Pakariseen

Lue myös:

    Uusimmat