Mainos

Jukka Jaloselta suorat sanat – Leijonien ja Liigan päällekkäisyys hämmentää: "Todella ilkeitä juttuja"

4:22
Videolla Jalosen ajatuksia lauantain Tshekki-ottelun jälkeen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ihmettelee ääneen sitä, miten paha päällekkäisyys liigapelien ja maaotteluiden päälle on tullut. Jalosen mukaan asetelma vie Leijonia ahtaaseen rakoon.

Esimerkiksi tällä viikolla osa liigaseuroista pelasi kaksi kertaa, kun Leijonat oli valmistautumassa tai pelaamassa Ruotsin Euro Hockey Tourin turnauksen pelejä.

– Onhan tämä ikävä tilanne. KHL:ää pelataan myös maanantaina ja maanantaina, eli lähellä turnausta. Mutta onhan tuo vähän, kun osalta liigaseuroista puuttuu pelaajia kahdesta pelistä. Eihän se mikään optimitilanne ole, Jalonen miettii MTV Urheilulle.

Jalosella on tuore esimerkki tältä viikolta.

– Vähän ihmetyttää esimerkiksi se, että KalPa ja Ilves pelasivat molemmat kaksi kertaa tällä viikolla – keskenään vielä perjantaina. Sitten heillä on viikon tauko. Toisella on seuraava peli perjantaina, toisella lauantaina. Että mitä? What’s going on? Miksei sitä perjantain peliä oteta pois ja pelata vaikkapa ensi viikon keskiviikkona?

– Maalaisjärjen käyttö on ihan sallittua, Jalonen murjaisee.

Leijonien päävalmentajan mukaan liigaseurojen pitää kantaa omalta osaltaan vastuu nykytilanteesta.

– Itsehän Liiga on tämän päättänyt. Ja seurat. Itse he siitä sitten kärsivät.

– Aika vaikea meidänkin on sanoa pelaajille, että ”kyllä me muuten ottaisimme, mutta kun teillä on niitä pelejä”. Että sen takia ei sitten pääse pelaamaan kansainvälisiä pelejä, vaikka pelaajat olisivat sellaisia ansainneet.

– Todella ilkeitä juttuja, Jalonen sanoo suoraan.

– Kyllä tuohon voisi tiettyjä muutoksia tehdä. Kaksi peliä silloin kun Leijonat pelaa, on todella hölmöä. Jotenkin yhden vielä ymmärtää, mutta kaksi on todella kova. Ja noissa joukkueet ovat eri asemissa. Joillakin on vain yksi peli ja joillakin kaksi.

– Ei tämä ole mitenkään ideaalitilanne, Jalonen myöntää.

Puskemista

Peliruuhkan keskellä Leijonat on kokenut omia vaikeuksia. Aivan Ruotsin turnauksen alla useita pelaajia jättäytyi sivuun loukkaantumisten takia. Sen myötä Suomen joukkuetta on jouduttu täydentämään vielä pelien välissä.

Torstaina Leijonat kävi trillerin Venäjää vastaan, mutta lauantaina Suomi jäi Tshekin jalkoihin.

– Meillä on isoja haasteita hyökkäyspelaamisessa ja ylivoimassa. Ei meinaa oikein löytyä yhteistä säveltä ja oikeaa rytmiä. Totta kai meidän pitää ajatella jatkoa ja miettiä keinoja, miten pystyisimme kehittämään asioita. Miten saisimme parhaiten pelaajat siihen moodiin, että lyhyellä valmistautumisjaksolla saisimme pelaajat pelaamaan yhdessä hyökkäyspeliä, eikä vain puolustuspeliä. Se on se, mitä me mietitään yhdessä valmentajien kanssa, Jalonen tuumaa.

Pelilliset ongelmat johtivat osaltaan siihen, että Leijonien paketti hajosi lauantaina Tshekki-pelissä.

– Alussa oli vielä hyviä juttuja – kiekollinen peli oli silloin vielä ihan hyvää. Eka erä oli ihan ok, sitten peli hajosi, Jalonen näki ja jatkoi:

– Onhan tuo meidän peli välillä vähän puskemista. Siellä tulee tyhmiä syöttöjä pidetyille miehille. Vähän semmoista väkinäistä. Yhteisiä kokemuksia on vähän ja osalla pelaajista ei ole hirveästi kansainvälistä kokemusta. Kyllähän se näkyy tietyissä tilanteissa.

– Se me ollaan tiedetty, mutta samalla fakta on se, että pelaajat kehittyvät ja pääsevät eteenpäin näiden kokemusten kautta, Jalonen pohtii.

Leijonien turnaus päättyy sunnuntaina ottelulla isäntämaa Ruotsia vastaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja