Jukka Jalosella paloi totaalisesti käämi ratkaisevaan vääryyteen, tuomari sai kuulla kunniansa – "Törkeä teko, tuomari ei vain uskaltanut!"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tykitti suoraa tekstiä suomalaistoimittajille jatkoajalla tappioon päättyneen USA-ottelun jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Jalosen mielestä jenkkien 3-2-voittomaalia edelsi karkea tuomarivirhe. Ennen kuin kiekko tuotiin Suomen alueelle, USA:n Chris Kreider törmäsi takaapäin Juhani Tyrväiseen, joka meni nurin. Jalonen kävi todella lämpöisenä, hän näki, että Kreider kaatoi Tyrväisen jalkapyyhkäisyllä.

– Törkeä, ulosajon veroinen rike. Takajalalla, mikä on 5+20-automaattisesti, Jalonen sanoi.

– Tuomari näki viiden metrin päästä takaa, mutta pääsi lirahtamaan housuun, eikä uskaltanut viheltää. Se oli ihan selvä ja hän (tuomari) tietää itsekin, että se oli rike, mutta ei vain v***u uskaltanut viheltää. Se on surullista, mutta näin siinä nyt vain kävi. Ei voi mitään, Jalonen jatkoi selvästi kiihtyen.

Ennen kaikkea Jalosta ärsytti se, että voitosta pelattaessa ei tuomarinkaan kantti voi pettää.

– Kun tulee selkeä virhe, joka hyödyttää heitä niin, että he tekevät voittomaalin, niin totta kai se harmittaa, ettei sääntöjä noudateta, etenkin kun tuomari vielä näkee sen. Se on eri asia, jos joskus ei näe, mutta hän selkeästi tuijotti tilannetta, muttei vain uskaltanut viheltää.

Palaute meni Jaloselta heti Dylan Larkinin tekemän ratkaisun jälkeen tuomarille.

– Totta kai.

– Hän tietää sen, mutta ei hän myönnä mitään. Paitsi kun katsoo videolta, sitten on pakko myöntää. Se ei valehtele, Jalonen päätti ripityksensä.



Lue myös:

    Uusimmat