Mainos

Jukka Jalonen rakentaa Leijonien MM-joukkuetta rauhassa: "Tässä pitää olla kärsivällinen ja mennä hiljalleen päivä kerrallaan"

31:11
Videolla Tulosruudun juttu Leijonien ottelusta Norjaa vastaan.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue valmistautuu paraikaa kevään MM-kilpailuihin. Se kohtasi torstaina Norjan ja tuloksena ottelusta oli 3-1 voitto. 

Suomen ylivoimapelaaminen ei toiminut ottelussa, mutta päävalmentaja Jukka Jalonen löysi pelistä kuitenkin positiivisia asioita. 

– Mielestäni ihan ok suoritus, ei pystytty pelaamaan koko aikaa mitään huippulätkää. Hyvä alku, johon kuului pari nopeaa maalia ja pelattiin sillä tavalla, jolla olemme pyrkineetkin pelaamaan. Sitten siinä tuli jonkinlainen pieni notkahdus, mutta loppua kohden alkoi peli tiivistymään ja annettiin vastustajalle vain vähän maalipaikkoja. Siihen pitää olla tyytyväinen, Jalonen sanoi MTV Urheilulle.

– Ylivoima oli huonoa. Se ei ole vielä tämän kevään aikan kulkenut, että pitää siihen keksiä jotain lääkkeitä, Jalonen jatkoi.

MM-leiriryhmään liittyi viime viikolla kolme uutta pelaajaa, kun Petteri Lindbohm, Mikko Lehtonen ja Harri Pesonen tulivat vahvistamaan joukkuetta.

– Minun mielestäni vetivät ihan hyvin, ei ollut mitään moitittavaa. Ei tarvitse tässä kohtaa kuitenkaan mitään superlatiiveja heitellä ilmoille, mutta hyvä suoritus kaikilta uusilta kavereilta, Jalonen totesi.

Mitään kiirettä Jalonen ei pidä joukkueen rakentamisen suhteen, vaan nostaa kärsivällisyyden tärkeään asemaan.

– Tässä mennään päivä kerrallaan, arvioidaan peli ja pelaajat ja sen jälkeen mennään seuraavaan peliin. Huomenna taas ollaan viisaampia, kun pelataan toinen peli reiluun vuorokauteen. Se antaa meille vähän lisää sitä materiaalia, että missä mennään joukkueen ja pelaajien kanssa. Tässä pitää olla kärsivällinen ja mennä hiljalleen päivä kerrallaan, Jalonen kertoo.

– Tässä ei vielä mitään ihan hirveitä arviointeja tehdä, on sen verran paljon muuttuvia tekijöitä ja ensi viikolla tulee uusia pelaajia mukaan leiriryhmään. Turha siinä mielessä vielä lähteä analysoimaan sen kummemmin, mutta ollaan hyvällä tiellä. Joukkueella on erittäin hyvä asenne, kun joka päivä tehdään yhdessä töitä. Siitä pitää olla tyytyväinen, Jalonen päättää.

Suomi kohtaa perjantaina Norjan toistamiseen ja jääkiekon MM-kilpailut käynnistyvät 10. toukokuuta. Suomi kohtaa avauspäivänä Kanadan. 

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja