Jukka Jalonen nostaa esiin Leijonien suurimman ongelmakohdan: "Tuo ei riitä huippujoukkueita vastaan"

Suomen jääkiekkomaajoukkue kärsi perjantaina 1-3 tappion Nordic Cupin ottelussa Ruotsille. Jukka Jalonen avasi MTV Urheilulle ajatuksiaan Leijonien ottelusta ja joukkueen tämänhetkisestä tilanteesta.

Jalosen mielestä Leijonien esitys Ruotsia vastaan oli vaisu.

– Vähän oli vaisu meidän suoritus. Ei huonosti pelattu, mutta paremmin olisi pitänyt pystyä pelaamaan. Tuolla pelillä ei Ruotsia pysty voittamaan. Meillä oli ne omat jaksomme pelissä, mutta hyökkäyspelaaminen oli meidän osalta pääsääntöisesti vaisua. Syöttämisen laatu oli arkaa ja huonoa. Ei oltu ihan parhaimmillamme. Kaikki kunnia Ruotsille, he pelasivat hyvää jääkiekkoa, Jalonen kertoo.

Leijonaluotsi nostaa esiin selvän ongelmakohdan joukkueen pelaamisessa. 

– Hyökkäyspeliä pitää parantaa, tuo ei riitä huippujoukkueita vastaan. Pitää pystyä pysymään kollektiivisesti paremmin kiekossa sekä tehdä töitä yhdessä laadukkaammin, Jalonen sanoo.

– Ruotsi on haastava joukkue sen takia, koska he tulevat koko ajan päälle ja paineistavat. Silloin kiekolliselle pelaajalle ja häntä auttaville asetetaan kovat vaatimukset. Molemmat pelit olivat kuitenkin siinä mielessä hyviä, kun ajatellaan pelin kehittämistä. Pelaajat lyö kaikkensa peliin, se on ollut positiivista, Jalonen jatkaa.

Suomi pelaa vielä kolme ottelua ennen 10. toukokuuta starttaavia MM-kilpailuja, kun ensi viikolla on vuorossa Tshekin EHT-turnaus. Sitä ennen valmennusjohdolla on pohdittavaa.

– Meillä on viikonloppu vapaa ja pähkäillään valmennusjohdon, mitä tämän ryhmän kanssa tehdään. Tuleeko joku mukaan, pitääkö joku pudottaa, nyt mietitään näitä asioita, Jalonen päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat