Jukka Jaloselta vahvistus – Leijonille runsaasti uusia pelaajia mukaan

Leijonat tiedotti jo aiemmin kolmesta uudesta pelaajasta, kun Kevin Lankinen, Henri Jokiharju ja Juho Lammikko liittyvät mukaan. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan nämä eivät ole suinkaan ainoat uudet nimet Leijonien MM-leirityksessä.

– Meille tulee kahdeksan uutta pelaajaa, jos kaikki ovat terveitä tämän illan jälkeen. Näin käy, Jalonen vahvisti MTV Urheilulle.

Jalosen mukaan kyse on käytännössä viidestä uudesta pelaajasta jo aiemmin kerrottujen Lankisen, Jokiharjun ja Lammikon lisäksi.

– Puhumme ensin pelaajien kanssa, jotka putoavat. Sitten laitamme infoa eteenpäin, Jalonen sanoi prosessista.

Ryhmään voivat liittyä muun muassa Liigan pronssiottelussa HIFK:n ja Tapparan riveissä pelanneet pelaajat.

Ennätys

Perjantaina Leijonien toinen MM-leiriviikko päättyi murskaavalla tavalla. Suomi kaatoi Kokkolassa pelatussa ottelussa Norjan peräti lukemin 7-0.

– Tyly suoritus. Ei annettu paljoa palaa. Taisi olla jonkinlainen ennätys mun omalla uralla. Kaksi maalipaikkaa koko pelissä vastustajalle.

– Ei huono, Jalonen naureskeli.

– Puolustimme hyvin koko viisikon voimin ja teimme töitä molempiin suuntiin. Pitää olla erittäin tyytyväinen – nämä olivat kaksi hyvää viikkoa meiltä.

Leijonien päävalmentaja on hyvin iloinen siitä, millä mallilla maajoukkueen pelillinen pohja on tässä vaiheessa MM-leiritystä.

– Pelisapluuna on sisäistetty hyvin. Jätkät ovat tehneet sen puitteessa erittäin hyvin hommia. Ei mitään moittimista – oppi on mennyt perille.

Leijonat kohtaa ensi viikolla kahdesti Ruotsin. Torstain ottelu pelataan Kouvolassa ja perjantain Helsingissä.

– Haaste on kovempi, mitä se on ollut nyt. Olemme hyvin aikataulussa. Mennään askel kerrallaan, niin silloin tulee hyvä lopputulos, Jalonen sanoi tulevasta.

Kevään MM-kisat alkavat 10. toukokuuta Slovakiassa.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi ​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat