Mainos

Jukka Jalonen suorana – Leijonien johdolla mietittävää: "Siinä meillä oli nyt eniten haasteita"

2:06
Videolla Jukka Jalosen ajatuksia Ruotsin EHT-turnauksen jäljiltä.

Leijonien osalta Ruotsin EHT-turnaus sisälsi kaksi tappiota ja yhden voittomaalikilpailussa tulleen voiton. Näistä viimeisenä mainittu irtosi sunnuntaina, kun Suomi kaatoi isäntämaa Ruotsin 5-4. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan maajoukkueen johdossa riittää nyt mietittävää siinä, miten valmennus saisi pelaajat nopeasti samalla sivulle.

Leijonilla riitti pelillisiä haasteita ja ongelmia Ruotsin turnauksen aikana. Suurimmat kompastuskivet liittyivät avauspelaamiseen ja sitä kautta koko hyökkäyspeliin.

Päävalmentaja Jalosen papereissa Suomen joukkue otti kehitysaskeleita erityisesti turnauksen päätöspelissä Ruotsia vastaan.

– Saimme hyökkäyspelin rakenteen selvästi parempaan kuosiin. Siinä oli jo vähän ideaa ja yhteistä säveltä. Saimme myös lyhytsyöttöpelin toimimaan, vaikka siinä oli vieläkin vähän turhia sämpyilyjä. Jätkillä oli kova moraali ja hyvä asenne. Olimme välillä lirissä, mutta taistelimme ja löimme kroppaa likoon joukkueen puolesta. Mun mielestä tämä oli meidän turnauksen paras ottelu, Jalonen sanoi sunnuntain Ruotsi-pelistä MTV Urheilulle.

Turnauksen anti? Info. Pelaajista.

– He myös näkevät sen, että missä he menevät suhteessa kansainväliseen peliin ja missä he ovat Euroopan kärkeen nähden. Me taas saamme infoa kevään MM-kisoja ajatellen, Jalonen totesi.

Jalosen mukaan Leijonien valmennusjohdolla on myös pähkäiltävää. Tämä kumpuaa turnauksen aikana eteen tulleista ongelmista.

– Pelitapaan liittyen pitää miettiä sitä, että miten saamme nopeammin uuden joukkueen samalle sivulle – varsinkin hyökkäyspelaamisen suhteen. Siinä meillä oli eniten haasteita nyt – muihin turnauksiin nähden. Samalle sivulle pääsy vei aikaa. Nyt, Ruotsia vastaan, se oli jo ihan kohtuullista, Jalonen pohti.

Leijonien johdossa katseet kääntyvät nyt tiukasti kohti kevään MM-kisoja. Edessä on pelaajatarkkailua, niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa.

– Aika tasan tarkkaan kahdeksan viikkoa on siihen, kun ensimmäinen MM-leiri alkaa. Kyllä tässä on vielä aikaa tarkkailla pelaajia. Meillä on nyt hyvä otos näistä täällä olevista pelaajista ja tiedämme sen, että ketkä pystyvät pelaamaan laadukasta lätkää kolme peliä neljään päivään, Jalonen miettii ja summaa:

– Olemme ihan aikataulussa. En ole asettanut mitään sen tarkempia tavoitteita. Näemme pelaajia ja menemme eteenpäin. Mietimme, että mikä meidän pelissä toimii ja missä pitää parantaa. Pyritään siihen, että saamme mahdollisimman hyvän joukkueen jalkeille keväällä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja