Jukka Jalonen murahti Leijonien maalinteko-ongelmista: "Tami sen aikanaan osasi – meillä kaikilla ei ihan eväät riitä"

3:38
Video: Karri Kivi ja Olli Jokinen purkivat Leijonien Kazakstan-ottelun osiin – näihin asioihin tappio tiivistyi

Leijonat koki jääkiekon MM-kisoissa shokkitappion, kun se hävisi Kazakstanille sunnuntain iltapäiväottelun 1–2 (rankkareiden jälkeen). Suomen kompastuskivi oli maalinteon tehokkuus.

Kysymys kuuluu, mitä sille voi tehdä?

– Opetetaan ensi yönä pojat ampumaan vähän paremmin, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen murahti virneen kera MTV Urheilulle.

– Laukauksien laatu, vähän parempaa maskipelaamista, irtokiekkopelaamista ja niin edelleen. Ne ovat niitä asioita, mitä tässä voi yrittää tehdä lyhyessä ajassa. Oli meillä paikkoja vähän enempäänkin kuin yhteen maaliin, mutta ei tehty. Tulos on se mikä se on, Jalonen jatkoi.

Jalonen nosti esiin sen, miten Leijonat vei isossa kuvassa Kazakstan-peliä. Vieläpä varsin merkittävällä tavalla.

– En voi hirveästi pelaajia moittia, jos ammumme 50 laukausta maalia kohti. Ei siinä hirveästi asiat perseellään ole ollut. Heillä taisi olla neljä maalipaikkaa tasakentällisin. Eli ei voi myöskään puolustamista moittia.

– Kyllä se kulminoituu nyt tuohon maalinteon tehokkuuteen tuo meidän toimintamme. Tässä on vielä aika monta päivää ja monta ottelua edessä. Maltilla mennään eteenpäin. Ei tuossa onneksi ole sen isompia korjausten kohteita. Maalinteko on kuitenkin sellainen asia, että ei tässä voi pojille sanoa, että ampukaa sinne, missä on tilaa. ”Tami” (Juhani Tamminen) sen aikanaan osasi – meillä kaikilla ei ihan eväät riitä siihen, Jalonen letkautti.

– Jos näkee pienen tilan ylänurkassa, niin sinnehän se pitäisi laittaa. Tänään ei mennyt. Toivottavasti menee ylihuomenna, Jalonen sanoi, viitaten Leijonien seuraavaan MM-otteluun Norjaa vastaan.

Maalintekoon liittyen Jalonen mainitsi myös asian, mikä on ihmetyttänyt häntä turnauksen alkuvaiheilla.

– Täällä ei paljoa jäähyjä anneta. Meillä on ollut kahteen peliin kaksi ylivoimaa. Tänäänkin olimme aika paljon kiekossa. Kyllä siellä sai aika paljon roikkua, sitoa, repiä ja raastaa. Noh, siihen pitää sopeutua. En tiedä muuttuvatko tulkinnat vai mitä. Viidellä viittä vastaan -pelissä on kuitenkin aika vaikeaa tehdä maaleja, Jalonen mietti.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja