Anton Lundell, 19, väläytteli heti A-maajoukkuedebyytissään – avauspeli oli tuottaa heti ison potin

Nuorten MM-kisoissa ja SM-liigassa kovaa jälkeä paukuttanut Anton Lundell puki ensimmäistä kertaa A-maajoukkuepaidan päälle Malmössä, missä Leijonat kohtasi torstaina Venäjän. Lundell oli nousta heti pelin avainhahmoksi. Hänen johtamansa ketju oli Suomen selkeää parhaimmistoa Venäjän 3–2-voitto-ottelussa.

Lundell hyökkäsi Venäjä-ottelussa samassa ketjussa Jere Innalan ja Niko Ojamäen kanssa. Kolmikko vastasi Leijonien 1–2-kavennuksesta. Vielä tuossa osumassa Innala ja Ojamäki toimivat tutkaparina.

Kolmannessa erässä Lundell alusti ja Innala iski 2–3-kavennukselta näyttäneen osuman. Se kuitenkin hylättiin, kun Venäjän maalivahti Aleksandr Samonov siirsi maalin pois paikoiltaan.

– Saimme hyvin ketjun pelin rullaamaan. Löysimme toisemme ja pystyimme luomaan jonkun verran maalipaikkoja. Olihan siellä jokunen maalikin, Lundell mietti pelin jälkeen.

Toinen hyväksyttiin ja toinen ei, kuten Lundell itse sanoi. HIFK:n nuoren tähtihyökkääjän A-maajoukkuedebyytti olikin tuottaa heti ison potin.

– Oli hyvä fiilis pelata. Tuntui koko ajan siltä, että menimme ketjuna eteenpäin.

Lundell löysi myös kehityskohteet kolmikon pelistä.

– Aina voisi olla tehokkaampi. Ja laukoa enemmän. Noihin asioihin pitää keskittyä.

Pelillisesti Lundell oli heti ytimessä. Ainoa isompi miinusmerkki tuli Venäjän 2–0-maalissa, jossa Lundellin ketju oli pesukoneessa. Muuten Leijonien kakkosvitjan iltapuhde oli hyvin ehjä.

– Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Oli mukavaa saada se pois alta. Lähdin kuitenkin ihan luottavaisin mielin pelaamaan. En yrittänyt muuttaa mitään, vaan koitin saada jalkaa liikkeelle. Tuntui hyvältä! Lundell mietti.

Leijonien osalta Ruotsin EHT-turnaus jatkuu lauantaina, jolloin vastassa on Tshekki.

Lue myös:

    Uusimmat