Jukka Jalonen hehkuttaa Jesse Puljujärven isoa ratkaisua – nostaa esille Teemu Selänteen esimerkin

Jukka Jalonen kommentoi valintojaan Karjala-turnaukseen 7:05
Videolla Jukka Jalonen puhuu Leijonien Karjala-turnauksen joukkueesta.

Kotimaisissa liigakaukaloissa Jesse Puljujärvi on ollut koko syksyn seuratuin hahmo. Puljujärvi teki kesällä ison ratkaisun, kun hän päätti palata Suomeen. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kehuu Puljujärven päätöstä.

Kärppä-hyökkääjä Puljujärvi on mukana ensi viikon Karjala-turnauksen joukkueessa. Syystä, sillä hänen alkukausi on ollut väkevä. Pelkästään tilastojen valossa Puljujärvi on nakuttanut 16 otteluun tehot 10+6=16.

– On ollut hienoa nähdä, että Jesse on tullut täynnä virtaa Liigaan ja Kärppiin. Hän on pelannut erittäin hyvää ja tehokasta jääkiekkoa pilke silmäkulmassa. Peli-ilo näkyy selkeästi läpi. On kiva katsoa, että miten hän pärjää nyt meidän karkeloissa, kovempia vastustajia vastaan, Leijonien päävalmentaja Jalonen pohtii.

Pohjois-Amerikassa Puljujärven NHL-ura alkoi kangerrellen. Nuorten MM-kotikisoissa hurjaa jälkeä tehneen hyökkääjän niskaan asetettiin kovia odotuksia. Puljujärvi ei kuitenkaan pystynyt vakiinnuttamaan asemaansa Edmonton Oilersin riveissä.

Eteen tuli umpikuja, joka johti siirtopyyntöön ja paluuseen Suomeen.

– Viime kausi oli hänelle vaikea. On todella hyvä, että tilanne on nyt rauhoittunut, Leijonien GM Jere Lehtinen kiittelee.

– Oli hyvä juttu, että hän meni tuttuun paikkaan. Se on edesauttanut varmasti tuossa. Hänen otteet ovat vain parantuneet koko ajan, Lehtinen jatkaa ja viittaa Puljujärven suorituksiin Kärpissä.

Paluupäätös ei ollut mitenkään helppo. Puhutaan nuoresta pelaajasta, joka hamuaa parrasvaloihin. 

Leijonien päävalmentajan Jalosen mielestä Puljujärvi teki ”rohkean päätöksen”.

– Moni voi pelätä tai hävetä sitä, että kun ei ole pystynyt ottamaan vielä NHL-paikkaa, että siitä voi tulla arvostelua. Mutta kun miettii hänen ikää, niin hän on 21 tänä vuonna. Jos menee vähän taaksepäin, niin millä iällä nämä meidän parhaat pelaajat ovat menneet NHL:ään? Teemu (Selänne) taisi olla 22.

– (Valtteri) Filppula ja Mikko Koivu menivät 21-vuotiaina. Ja hekin pelasivat vielä vuoden AHL:ää ja menivät 22-vuotiaina sitten ylemmäs. Ja heillä on tuhat peliä takanaan. Ei Jessellä ole mihinkään kiire, Jalonen painottaa.

– Tuo oli erittäin hatunnoston arvoinen juttu, että hän uskalsi tulla tänne ja löi itsensä likoon. Uskon, että tämä on hänelle henkisesti paras paikka saada itsensä sille tasolle, että hän pystyy taas kamppailemaan NHL-paikasta. Viimeistään sitten ensi vuonna, Jalonen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat