Juhlat juhlittu: Nuorten Leijonien MM-kultamies otti paikkansa NHL-miehistössä – "Nuo hetket koetaan kerran elämässä"

Suomen nuorten MM-kultajoukkueessa maailmanmestaruutta juhlinut Henri Jokiharju oli jo finaalia seuranneena päivänä NHL-seuransa Chicago Blachhawksin vahvuudessa ja astui kaukaloon keskiviikon kierroksella.

Jokiharju pelasi vajaat 17 minuuttia, kun Chicago koki kotijäällään 3-4-jatkoaikatappion Nashville Predatorsille.

Suomen lyötyä sunnuntaina pelatussa MM-finaalissa Yhdysvallat Jokiharju palasi Blackhawksin harjoitusmiehistöön heti maanantaina.

Vaikka Jokiharju olisi mediatietojen mukaan itse mieluummin jäänyt NHL-joukkueensa vahvuuteen, Chicago näki MM-kisamatkan hyväksi suomalaispuolustajalle ja myös toivotti tämän saman tien tervetulleeksi takaisin.

– Tuollaiset hetket eivät koskaan palaa takaisin, vaan ne koetaan kerran elämässä, Jokiharju kommentoi ennen ottelua seuran nettisivuilla.

– Jatkan itseluottamuksen keräämistä. Yritän pysyä tuoreena ja pitää ajatukset pelissä. 

Lisävahvistuksille oli myös tarvetta, sillä Blackhawksin puolustuksesta Brent Seabrook ja Gustav Forsling olivat sivussa loukkaantumisten ja sairauden takia.

Yön ottelussa Nashvillen maalivahti Pekka Rinne torjui 28 laukausta. Vieraat menivät toisessa erässä 3-1-johtoon Filip Forsbergin maalilla, mutta Chicago nousi tasoihin kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

Forsberg ratkaisi kamppailun jatkoajalla illan toisella osumallaan.

Lue myös:

    Uusimmat