Ylistystä ja kovia peliminuutteja Dallasin suomalaispelureille – Roope Hintz karun taklauksen kohteena

Dallasin ja Nashvillen ratkaiseva NHL-kohtaaminen oli suomalaisittain peliminuuteiltaan vaikuttava, kun Dallasin tähtipakit Esa Lindell ja Miro Heiskanen pelasivat reilusti yli puolen tunnin.

Lindell, Heiskanen ja Roope Hintz saivat juhlia, kun Dallas voitti ottelun jatkoerän ratkaisulla 2-1. Ottelusarja meni Starsille 4-2, ja tappiota joutuivat nieleskelemään Nashvillen maalivahti Pekka Rinne, hyökkääjä Mikael Granlund sekä luukkuvahtina toiminut Juuse Saros ja ottelun katsomosta seurannut Miikka Salomäki.

Heiskanen ei mielestään pelannut edellistä ottelua hyvin, kun päävalmentaja Jim Montgomery oli kysynyt ottelun jälkeisenä aamuna tunnelmia pelistä. Viime yön matsi muutti taatusti puolustajan fiilikset.

– Hän luisteli varmasti 15 mailia. Kaksi ensimmäistä vaihtoa hän vain lensi jäällä, ylisti päävalmentaja Montgomery suomalaispakki Heiskasta.

Ensimmäistä kevättä NHL:n pudotuspeleissä otteleva Esa Lindellille peliaikaa kertyi tarkalleen 31 minuuttia ja 54 sekuntia. Miro Heiskaselle peliaikalukemaksi muodostui peräti 32.25.

Jännittävän ottelun ensimmäisen erän lopussa Roope Hintz sai maistaa Predatorsin Austin Watsonin rumaa taklausta päähän. Selkä Watsoniin päin ollut Hintz tokeni pommista ja jatkoi ottelua.

– Roope palasi kuutamolla olon jälkeen ja pelasi niin täysillä, kertoi tyytyväisen oloinen Montgomery.

Dallas Stars liukui pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon luvuin 4-2. Seuraavaksi Stars kohtaa St. Louis Bluesin.