Mainos

Juhannuspäivän kokot säikyttivät sivullisia – Haminassa tuikattiin luvatta tuleen jättikokko, palosta levisi valtava savupatsas kaupungin keskustaan

Juhannusaaton Pauliina-myrskyn takia kokkoja poltettiin monin paikoin poikkeuksellisesti vasta juhannuspäivänä. Ainakin yksi kokko oli mahdollisesti poltettu luvatta.

Joensuussa, Tampereella ja Lohjalla tavanomaista myöhäisemmin sytytetyt kokot saivat sivulliset soittamaan hätäkeskukseen.

Haminassa suuri kokko jäi Kymen Sanomien mukaan polttamatta juhannusaattona kovan tuulen ja paloviranomaisten kiellon takia, mutta joku sytytti sen luvatta tuleen juhannuspäivän iltana.

Palosta levisi valtava savupatsas Haminan keskustan suuntaan.

Vaikkei tänään ollut yhtä tuulista kuin eilen, puuskat olivat vesillä liikkujille yllättävän napakoita. Utajärvellä tuuli kaatoi purjehtijan veneen, mutta purjehtija pääsi itse pelastautumaan rantaan.

Juhannuspäivän tuulenpuuskat hellittivät iltapäivän ja illan kuluessa myös maan tuulisimmassa kolkassa, Itä-Suomessa. Tuulen tyyntymistä kuvaa esimerkiksi se, että iltapäivällä sähköyhtiöillä oli sähköttömiä asiakkaita enää noin 200 ja iltayhdeksän jälkeen vain joitakin kymmeniä.

"Osa eksyksissä, osa tappelee"

Poliisien tilannekeskuksista kerrotaan, että juhannuspäivänä ei ole tapahtunut tavallisesta poikkeavaa. Monin paikoin on ollut yllättävänkin rauhallista.

– Päivä on mennyt putkeen, tilannetta kuvailee Keski-Suomen ja Pirkanmaan osalta vanhempi konstaapeli Jukka Polkutie Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Kesäviikonloput ovat Polkutien mukaan aika ruuhkaisia, eikä juhannuspäivä näytä poikkeavan tavallisesta viikonlopusta. Hän sanoo alkoholilla olevan usein osuutta asiaan.

– Helsingissä juhannus on perinteisesti rauhallisempi kuin tavallinen viikonloppu, yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen kertoo.

Itä-Suomen poliisilaitoksen komisarion Pekka Koistisen mukaan monet tehtävät sopivat hyvin juhannusteemaan. Alueella on ollut useita ilmoituksia rattijuopumuksista sekä vesistöön ja päihtymykseen liittyviä tehtäviä.

– Osa on eksyksissä ja osa tappelee, Koistinen kuvailee.


Suurin osa juhannuskokoista poltettiin normaalisti eilen, juhannusaattona. Niin myös tämä Seurasaaren lastenkokko.

0:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.