Mainos

Juhannus pyörähti käyntiin rauhallisesti – sähköttömiä kotitalouksia aamulla lähes 4 000, kokkoja luultu tulipaloiksi, mallinuken jalka säikäytti

Juhannus on lähtenyt käyntiin rauhallisesti. Poliisin tilannekeskuksista ympäri Suomea kerrotaan, että perjantain ja lauantain välinen yö on ollut tavallista viikonloppua vastaava tai rauhallisempi.

Hukkuneista ei ole vielä raportoitu, mutta yhden miehen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua eilen alkuillasta.

Veneessä olleista 12 ihmistä pelastettiin veden varasta Parkunselän vesialueella Poronsalmen edustalla, mutta yhtä kyydissä olleista, 1970-luvulla syntynyt miestä, ei ole löydetty.

Kehno sää hillinnyt

Tilannekeskuksista kerrotaan, että poliisin hälytystehtävät ovat olleet yön aikana samankaltaisia kuin tavallisenakin viikonloppuna. Tehtävät ovat liittyneet ratti- ja ruorijuoppoihin, tappeluihin, pahoinpitelyihin, meluisiin juhliin ja muuhun häiriökäyttäytymiseen.

Itä-Suomen tilannekeskuksesta lisäksi kerrotaan, että 1990-luvulla syntynyt mies on jäänyt auton alle ja loukkaantunut vakavasti.

Lounais-Suomessa poliisi on saanut hälytyksiä monista itsetuhoisista ihmisistä. Pohjanmaalla taas rattijuoppoja on ollut tavallista viikonloppua enemmän. Helsingissä ruorijuoppoja on napattu yksi.

Monista tilannekeskuksista arvioidaan, että kehno sää on hillinnyt juhannuksenviettoa.

Juhannuskokkoja luultu tulipaloiksi

Kova tuuli ja myrsky ovat aiheuttaneet tuhoa juhannuspäivän vastaisena yönä. Aamulla hieman ennen kello puoli yhdeksää sähköttömiä kotitalouksia oli lähes 4 000 noin 40 paikkakunnalla.

Tuulen ja myrskyn aiheuttamat tuhot ovat työllistäneet myös pelastuslaitosta. Esimerkiksi Etelä-Savon pelastuslaitoksen alueella oli perjantain puolen päivän ja puolen yön välisenä aikana yhteensä 57 myrskyn tai tuulen aiheuttamaa tehtävää.

Lisäksi pelastuslaitos on saanut ilmoituksia tulipaloista, mutta henkilövahinkoja ei ole tiettävästi tullut. Myös juhannuskokkoja on luultu tulipaloiksi ja niistä on tehty ilmoituksia pelastuslaitokselle.

Joitakin ihmisiä on lisäksi pelastettu vedenvarasta. Simossa Meri-Lapissa ohikulkija puolestaan luuli mallinuken jalkaa veden varaan joutuneeksi ihmiseksi ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.