Mainos

Juhannus alkanut vesillä rauhallisesti

Aurinkoinen sää on houkutellut juhannuksenviettäjät vesille, mutta laineilla on keikuttu tähän mennessä ilman suurempia vahinkoja, kerrotaan merivartiostosta.

Juhannuksen vietto on alkanut veneilijöiden kannalta rauhallisesti Suomenlahdella. Merivartiostosta kerrotaan, että vesillä on paljon liikennettä, mutta toistaiseksi isommilta vahingoilta on vältytty. Muutama vene on tosin ollut uppoamisvaarassa vuodon takia, mutta tilanteet on saatu selvitettyä.

Suomenlahden merivartiosto on valmistautunut juhannukseen ottamalla käyttöön koko kalustonsa. Myös henkilöstöä on lisätty tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Merivartiosto, poliisi ja tulli suorittavat juhannuksena tehostettua vesiliikenteen valvontaa, joka kohdistetaan erityisesti rekisteröityihin veneisiin. Tarkastuksessa käydään läpi muun muassa huvialusten varusteet. Lisäksi kiinnitetään huomiota rekisteröintimääräysten ja nopeusmääräysten noudattamiseen sekä alusten kuljettajien kuntoon.

Jos ongelmia ilmenee, merivartioston hätänumeroon 02 04 1000 voi soittaa ympäri vuorokauden.

Maantieliikenne hiljentynyt

Juhannuksen menoliikenne on sujunut koko juhannusaaton rauhallisesti. Etelä-Suomen teillä ruuhkahuippu alkoi aamukymmenen aikoihin, mutta jonot alkoivat hellittää jo puolenpäivän jälkeen. Tuttuun tapaan liikenne takkuili pahiten Lahden ja Heinolan välillä.

Eri puolilla maata pidettävien festarien alku ja loppu voivat aiheuttaa paikallisia ruuhkia. Vakavia onnettomuuksia ei ole aaton tieliikenteessä sattunut.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 24.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.