Juhannuksen jättisää 102 paikkakunnalle! Helleraja paukkuu ja juhannuskokot jäävät haaveeksi lähes koko maassa

Kokkojen ystäville huonoja uutisia – luvassa paahteinen juhannus 2:13
Katso meteorologin sääennuste kokonaisuudessaan

MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen ennustaa juhannusviikonlopuksi laajalti poutaista, aurinkoista ja lämmintä säätä. Ennen keskikesän juhlaa luvassa on hajanaisia sade- ja ukkoskuuroja.

Suomen eteläpuolelta nousee epävakaisen sään vyöhyke, joka vaikuttaa lähipäivien säähän. Ennen juhannusta liikkeellä on joitain sade- ja ukkoskuuroja ympäri maata. Tiistaina sateita on luvassa maan eteläosissa, keskiviikkona Keski-Suomessa ja torstaina maan keskiosassa ja Itä-Suomessa

– Sen jälkeen Suomen ylle vahvistuu korkeapaine ja sää kirkastuu ja poutaantuu koko maassa, Manninen kertoo. 

Manninen lohduttaa, että lähipäivätkin ovat melko aurinkoisia kuurosateista huolimatta. Sateisillakin alueilla päiviin mahtuu myös aurinkoisia hetkiä.

Menoliikenne sujuu kesäisessä säässä

Torstaina sade- ja ukkoskuuroja on tämän hetken ennusteen mukaan luvassa todennäköisimmin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Itä-Suomessa. Maan etelä-, länsi- ja pohjoisosissa on poutaa. Sää on lämmin. Sisämaassa lämpötila voi nousta jopa +27 tai +28 asteeseen. 

Mannisen mukaan sää on perjantaista lähtien laajalti aurinkoinen ja lämmin.

– Päivän ylimmät lämpötilat etenkin Etelä- ja Keski-Suomessa käyvät hellerajalla eli + 25 celsiusasteessa, hän sanoo.

Metsäpalovaroitus lähes koko maassa

Lähipäivien sadekuuroista huolimatta voi hyvin olla, että metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa juhannuksen ajan. Se tarkoittaa, ettei juhannuskokoista päästä nauttimaan tänäkään vuonna. 

Manninen muistuttaa, että juhannukseen on vielä muutama päivä aikaa. Sääennustetta tarkennetaan ja päivitetään pitkin viikkoa. 

Katso viiden vuorokauden ennuste yli 100:lle paikkakunnalle!

Lue myös:

    Uusimmat