Mainos

Juha Mieto pyrkii eduskuntaan keskustan listoilta

Myös Jari Isometsä lähtee mukaan ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Entinen hiihtäjä Juha Mieto pyrkii eduskuntaan keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin listoilta. Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan asiasta on sovittu pääministeri Matti Vanhasen ja Miedon kesken.

Vanhanen vieraili puolueen puheenjohtajana Miedon luona viime sunnuntaina Etelä-Pohjanmaan piirin satavuotisjuhlien yhteydessä.

-Mieto antoi silloin kirjallisen suostumuksensa asettautua ehdokkaaksi, Korhonen kertoo. Hän myös sopi tapaamisen etukäteen.

Virallisesti Mieto on jo myöhässä, sillä ehdokasasettelu päättyi elokuussa. Etelä-Pohjanmaan piiritoimikunta avaakin ehdokaslistan ensi maanantain kokouksessaan ja jatkaa ehdokasasettelua lokakuun 22. päivään saakka. Aiemmin esittämisaikaa on jatkettu jo kertaalleen.

Korhosen mukaan asiassa ei ole mitään erikoista. Myös neljä vuotta sitten ehdokasasettelua jatkettiin, kun Anneli Jäätteenmäki lähti yllättäen ehdokkaaksi Helsinkiin.

-Pyrimme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ehdokasasettelun osalta. On selvää, että Mieto on loistava nimi. Hänestä tulisi erinomainen kansanedustaja, Korhonen painottaa.

Miedon ehdokkuus vahvistuu lokakuun lopussa, kun piirikokous nimeää ehdokkaansa. Korhonen pitää nimeämistä varmana, vaikka tyrkyllä on jo tällä hetkellä enemmän nimiä kuin on paikkoja.

Korhonen huomauttaa, että pelkästään "Mietaan" takia listaa ei avata. Myös muita ehdokastoiveita on ilmennyt, ja nyt lista on avoinna kaikille tasapuolisesti.

Jari Isometsä lähtee myös eduskuntavaaleihin

Entinen kilpahiihtäjä Jari Isometsä lähtee mukaan ensi kevään eduskuntavaaleihin. Hän on asettumassa keskustan ehdokkaaksi Uudellemaalle.

Isometsä voitti 1990-luvulla useita olympia- ja MM-mitaleita miesten viestijoukkueessa. Ainoa henkilökohtainen arvokisamitali on pronssi vuoden 1995 hiihdon MM-kisoista. Lisäksi Isometsällä on viisi SM-kultaa.

Vuonna 2001 Isometsä jäi kiinni dopingaineiden käytöstä Lahden MM-kisoissa. Hän menetti kisoissa saamansa mitalit ja sai kahden vuoden kilpailukiellon.

Nykyisin Isometsä, 38, toimii urheiluvälineyrittäjänä. Vihdissä asuva Isometsä on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Isometsän tiedotteen mukaan hänellä ei ollut vaikeuksia puoluevalinnassaan, sillä hänellä on vahvat keskustalaiset juuret. Vaalikampanjassaan Isometsä keskittyy itselleen läheisiin aiheisiin, kuten lapsiperheiden asemaan, liikuntaan ja yrittäjyyteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.