Mainos

Jouluvalot voivat aiheuttaa yllättävän haitan – tarkasta kotisi nettiyhteys

Alkoiko netti reistailla jouluvalojen laittamisen jälkeen? Viestintäviraston mukaan tapahtumilla on yhteys, ja se on helppo korjata.

Viestintävirasto kertoo sivuillaan, että jouluvalot ja muut sähkölaitteet voivat hidastaa tai pätkiä netin käyttöä. Ongelmat johtuvat siitä, että sähkölaitteet jääkaapeista jouluvaloihin voivat häiritä samoja taajuuksia, joita WLAN-tukiasemat käyttävät.

Ongelma yleensä korjaantuu, kun valot siirretään kauemmaksi WLAN-tukiasemasta. Jos valojen siirto kauemmas ei auta, vika voi olla myös valoissa. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä valojen myyjään.

Jouluvalojen aiheuttamaa häiriöepäilyä voi testata panemalla jouluvalot päälle ja pois. Jos ongelma häviää, kun valot ovat pois päältä, ja pahenee, kun valot ovat päällä, häiriön syy johtuu todennäköisesti valoista.

Jouluvalojen aiheuttamat ongelmat nettiyhteyksiin ovat kuitenkin harvinaisia. Yleensä netin hidastelu johtuu laajakaistamodeemista, johon auttaa modeemin uudelleenkäynnistys.

Netti voi pätkiä sisätiloissa myös aiempaa energiatehokkaampien seinä- ja ikkunamateriaalien johdosta. Muita syitä voivat olla myös ruuhka teleoperaattorin verkossa tai huono laajakaistayhteys.

Lähde: Viestintävirasto

***

2:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.