Mainos

Pätkiikö kodin langaton nettiyhteys jatkuvasti? Kokeile näitä vinkkejä

Katkeaako langaton nettiyhteytesi joissakin kohdin taloa? On paljon, mitä voit itse tehdä saadaksesi verkon ulottumaan laajemmalle, vaikka et ymmärtäisi tietotekniikasta juuri mitään, Tee itse -lehti vinkkaa.

Monilla on kotonaan langaton internetyhteys. Se antaa mahdollisuuden kytkeä tietokoneet, tabletit, pelikonsolit, älytelevisiot, älypuhelimet ja monet muut laitteet verkkoon ilman lattian ja seinärajaa pitkin vedettyjä pitkiä ja hankalia kaapeleita ja johtoja.

Tarvitaan vain modeemi ja langaton reititin (usein sama laite), joka pystyy lähettämään signaalin seinäkontaktista eteenpäin muualle taloon. 

Kun langaton verkko ei yllä

Monissa kodeissa langaton verkko ei kuitenkaan aina yllä talon kaikkiin tiloihin. Tilanne voi jopa ”kiehua yli”, jos kotona etätyötä tekevä vanhempi tai perheen teini ei pääsekään kytkeytymään verkkoon ja osaksi maailmaa. Usein olemme kuitenkin itse tähän syypäitä ja tämän vuoksi tilanne on myös helppo korjata itse.

Langattoman verkon kattavuuteen liittyvät ongelmat johtuvat todennäköisesti erittäin tavallisista ongelmista, joita ei aina edes tule ajatelleeksi.

Mihin reititin on sijoitettu?

On monia olosuhteita, jotka voivat jollakin tavalla vaikeuttaa langattoman signaalin etenemistä kodin kaikkiin tiloihin – internetoperaattorisi tarjoaman teknisen laitteen, siis modeemin ja reitittimen, laadukkuuden lisäksi.

Jos reititin sijaitsee esimerkiksi suljetun huoneen lattialla ulkoseinää vasten, olet tietämättäsi tehnyt lähes kaiken voitavissa olevan rajoittaaksesi signaalin voimakkuutta.

Lue vinkit, joiden avulla voit ehkäistä monia vikoja. Pian kotonasi on yhteys, joka toimii täydellä teholla ja kaikissa huoneissa.

3 keinoa parempaan nettiyhteyteen:

1. Päivitä laitteet 

Jos reititin on jo useita vuosia vanha, aloita siitä.

2. Sijoita reititin oikein

Kaikkein tavallisin virhe, jonka monet meistä tekevät, on sijoittaa signaalia lähettävä reititin täysin väärään paikkaan talon rakenteeseen ja tietokoneen sijaintiin nähden.

3. Pidennä signaalia

Reititintä voi usein olla vaikea siirtää parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Mutta ei hätää, pientä yksinkertaista tekniikkaa käyttäen voit jatkaa langattoman signaalin ulottuvuutta äärinurkkiin.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Tee itse -lehden kanssa.

Muita artikkeleita:

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.