Mainos

Joulurauha julistettiin riistalle Lieksassa

Metsästäjät julistivat joulurauhan riistalle Lieksan Mäntyjärvellä sytytetyillä erätulilla. Pohjois-Karjalan riistanhoitopiiri järjesti tilaisuuden nyt 24. kerran. Pohjois-Karjalasta alkanut joulurauhan julistus metsänväelle on levinnyt jo lähes kaikkiin riistanhoitopiireihin.

Erätulilla Pohjois-Karjalan metsäkeskuksen johtaja Ari Niiranen arvioi metsätalouden mahdollistaneen eränkäynnin jatkumisen.

-Puun kaupallinen arvo ja puuntuotanto ovat turvanneet metsien säilymisen ja siten myös erinomaiset mahdollisuudet eräharrastuksille, Niiranen sanoi. Niirasen mukaan metsätaloudessa tapahtuneet muutokset ovat suosineet hirvi-, jänis- ja teerikantoja. Vanhoissa metsissä viihtyvän metson hän arvioi ainoaksi häviäjäksi.

Niiranen toivoi metsätalouden ja metsästäjien tiiviimpää yhteistyötä, jotta riistan tarpeet voitaisiin ottaa huomioon paremmin käsiteltäessä metsiä. Erätulilla Niiranen esitti, että maata omistamattomien tulisi päästä nykyistä paremmin mukaan metsästysseuroihin.

-Mielestäni seurat voisivat hankkia uusia jäseniä samaan tapaan kuin urheiluseurat kilvoittelevat lahjakkaista nuorista tai innokkaista vetäjistä. Pohjois-Karjalan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Ville Salonen oli huolissaan suunnitelmista yhdistää kalastus- ja jakokunnat. Lakiesityksen mukaan kalastuskunnat on tarkoitus tehdä vapaaehtoisiksi. Salonen pelkäsi, että muutos voi heikentää kalakantojen hoitoa. Erätulilla julkistettiin vuoden erä- ja kalamiehet. Vuoden erämies on nurmekselainen Are Pylkkänen ja kalamies Risto Kosonen Liperistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.