Joulun paluuliikenne alkaa toden teolla huomenna – tältä näyttää tapaninpäivän ajokeli

Joulun paluuliikenne alkaa huomenna – tältä näyttää Tapaninpäivän ajokeli 2:54
Tältä näyttää tapaninpäivän ajokeli.

Tapaninpäivä on perinteisesti joulun paluuliikenteen ruuhkaisin päivä, eikä sen sijoittuminen sunnuntaille varmastikaan vähennä autojen määrää.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Joulupäivänä lämpömittari on Suomessa näyttänyt paikka paikoin jopa yli 30 asteen pakkaslukemia. Jouluaattona puolestaan eritoten Vaasan seudulla pauhasi "lumitykki". Mutta miltä näyttää tapaninpäivän paluuliikenteen sää?

– Koko maassa pitäisi olla normaali talvinen ajokeli, kertoo MTV:n meteorologi Miina Manninen

– Matalapaineen keskus, joka on tänään mahdollistanut lumikuuroja, on siirtymässä itään. Pakkasta on niin paljon, että etelässäkin tiet ovat jäässä. Enimmäkseen pitäisi olla poutaa ja paikoin myös aurinkoista, Manninen jatkaa.

Ensi viikon alussa mennään vielä samoin opein kuin sunnuntainakin. Pakkanen vaihtelee pilvisyyden mukaan.

Tiistaina sää lämpenee aika nopeastikin, vaikka yhä pysytään pakkasen puolella, ennustaa Manninen. Loppuviikosta on syytä pitää lumikola lähettyvillä. 

– Ennusteen epävarmuus liittyy siihen, että missä vaiheessa saapuu seuraava voimakas sadealue, joka tuo kunnon lumipyryn. Välillä näyttää, että se tulee keskiviikkona, välillä torstaina ja nyt tämän päivän ennusteessa se on venynyt lauantaille asti, Manninen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat