Tämän päivän lumisateet vasta alkua: Huomisen menoliikenne on jotain, mitä ratin takana ei halua kokea

Lumipyryä ja loskaa: Joulun menoliikenteessä erittäin huono ajokeli 3:06
Katso videolta, miten lumisateiden rintama liikkuu loppuviikon aikana, ja missä ja milloin tienkäyttäjien täytyy varautua huonoon ajokeliin.

Meteorologi suosittelee lähtöä joulun menoliikenteeseen jo tänään torstaina, sillä perjantaina ajokeli on monin paikoin huono tai erittäin huono.

Torstaiyön ja aamun aikana jäisten tienpintojen päälle satanut lumipeite on aiheuttanut liukkautta Suomen eteläosissa. Päivän edetessä sää kuitenkin selkeytyy – ainakin hetkeksi.

Perjantaina laaja lumisadealue saapuu eteläiseen Suomeen, ja lumisateet yleistyvät myös muualla maassa, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas.

Tuuli yltyy ja lumisadetta voi tulla pyryttäen. Kun siihen lisätään vielä plussan ja miinuksen välillä sahaavat lämpötilat ja loska, ei tienkäyttäjiä päästetä helpolla.

– Ajokeli on huomenna laajoilla alueilla etelässä ja vähitellen myös keskisessä Suomessa huono tai jopa erittäin huono.

Lumisateet hajautuvat lauantaihin mennessä lähes koko maan ylle, ja ajokeli on vaativa monin paikoin maata myös tuolloin.

– Jos joulun menoliikennettä harkitsee, [torstai] on ehdottomasti se paras päivä, Mäntykannas toteaa.

Katso videolta artikkelin alusta, miten lumisateiden rintama liikkuu loppuviikon aikana, ja missä ja milloin tienkäyttäjien täytyy varautua huonoon ajokeliin.

Lue myös:

    Uusimmat