Mainos

Jouluateria-tempaus herätti joulumielen yli äyräiden – kodittomien joulu jatkuu ainakin juhannukseen

Woltin perustajaosakas Juhani Mykkänen on puhelimessa pelkkää hymyä, sillä Woltin ja Bob the Robotin joulutempaus on lähtenyt lentoon – jouluateria-tempauksesta riittää ruokaa kodittomille vähintään juhannukseen saakka.

– Ihmisiltä ei puutu joulumieltä, kun auttaminen on helppoa ja konkreettista. Avasimme Woltiin maanantaina kaupan, josta pystyy ostamaan kodittomalle vitosella jouluaterian. Nyt meillä on positiivinen ongelma, kun lahjoittajia on yli 2500. Monet ovat lahjoittaneet jopa kymmenenkin ateriaa, riemuitsee Mykkänen.

Wolt on verkossa ja appina toimiva yritys, jonka kautta isompien kaupunkien keskustasta voi tilata 600 ravintolasta ruokaa esimerkiksi kotiin kuljetettuna tai noutaa sen itse.


Mykkänen kertoo, että tempaus on ideoitu yhdessä toisen yrityksen markkinointitoimisto Bob the Robotin kanssa, joka hankki jouluateria kumppaneiksi ensin Saarioisen, Vaasan ja Raision.

– Jouluateriat on tarkoitus jakaa perjantaina yhdessä Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa. VVA oli etukäteen arvioinut tietyn ateriatarpeen, joka heidän kauttaan menisi. Wolt tuplasi arvion ja silti lisäateriat myytiin loppuun puolessa tunnissa, toteaa Mykkänen.

Mykkänen iloitsee siitä, että tämä on lähtenyt laukalle eikä loppua näy.

– Meillä on kasassa jo 20 000 euroa eikä tämäkään ole ihan reaaliaikainen tieto. Lahjoituksia voi tehdä torstaihin keskiyöhön saakka, lisää Mykkänen.

Kodittomien lounaalla päivässä 50 ihmistä

Vailla vakinaista asunto ry:n lounaalla käy keskimäärin 40-50 koditonta.

– Vailla vakinaista asuntoa ry:ssä on kuulemma vaikea ymmärtää, että rahaa tulee näin paljon. Näin some-sovellusta voi hyödyntää ja auttaminen on vain klikkauksen päässä. Tämä on ehdottomasti siisteimpiä juttuja, mitä olemme tehneet, lisää Mykkänen.

Mykkäsen mukaan jouluateria tarjotaan perjantaina VVA:n toimipisteessä vakiokävijöille Vaasankadulla.

– Ylijäänyt raha lahjoitetaan VVA:lle, joka voi tarjota tämänhetkisten laskelmiemme mukaan kodittomille aterioita helposti ainakin puoli vuotta, laskeskelee Mykkänen.

Kysymys kuuluukin, onko joulu kodittomilla ensi vuonna joka päivä? 

– Se olisi todella hieno juttu, lisää Mykkänen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.