Helsinkiläiskaupalla erikoinen tempaus: 12 000 rasiaa mämmiä myydään sentin kappalehintaan – "eihän se kannata kaupalle mitenkään"

7:49 Ruokakaupat menevät nyt nettiin

Perjantaina Jakomäen K-Supermarketissa alettiin myydä 12 000 rasiaa kerrosmämmiä varsin huokeaan hintaan. Yhden paketin saa ostettua itselleen vain yhdellä sentillä.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua ruokakaupan siirtymisestä nettiin.

Tänään maanantaina kauppias Tomi Utti kertoo, että 12 000 kappaleen erästä on jäljellä enää 500 kappaletta mämmirasioita. Lopuista halutaan eroon nopeasti, jotta uudet tuotteet saadaan äkkiä pakkaseen.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Utti kertoo, että erikoinen myyntikampanja lähti käyntiin, kun tavarantoimittaja otti yhteyttä ja kertoi varastojen pullistelevan vielä mämmiä. Jakomäen K-Supermarket päätti ottaa tuotteet myyntiin.

– Kun tavara seisoo, joulusesonki tulee sisään ja varastoiminen pakkasessa maksaa, tavaroista halutaan eroon. Olemme tehneet useamman tavarantoimittajan kanssa tällaista yhteistyötä, Utti kertoo MTV Makuja-sivustolle.

Tappioita kaupalle, voittoja asiakkaalle

Vaikka tuotteiden myyminen näin halvalle tekee kaupalle vain tappioita, Utti kertoo, että mieluummin he laittavat tuotteet asiakkaille halpaan hintaan kuin antaisivat niiden päätyä kaatopaikalle.

– Eihän se kannata kaupalle millään laskukaavalla mitenkään. Vaikka saisimme mämmit ilmaiseksi ja myisimme ne sentillä, se sentin hinta ei kata niitä kuluja, jotka tulee työvoimakuluina mämmien laittamisesta altaaseen sekä roskien laittamisesta pahvipaalaimeen, Utti sanoo.

K-Supermarket Jakomäki auttaakin silloin, kun tavarantoimittajan täytyy saada tuotteet pois varastosta. Uttin mukaan asiakas taas voittaa, kun hän saa tuotteen halvalla.

– En ajattele aina niin, että kaikesta täytyy saada jotakin. Välillä voidaan tehdä jotakin tällaista päätöntä ihan vain hauskuuttaaksemme itseämme, jos ei muuta.

Jakomäellä nähty erikoisia kampanjoita aiemminkin

Utti kertoo, että aikaisemminkin Jakomäen K-Supermarketissa on nähty hulluja myyntikampanjoita. Kauppa on muun muassa myynyt tuhansia puikkoja hyttysmyrkkyä joulukuussa sentin hintaan, kun tavarantoimittaja halusi maaliskuussa vanhaksi menevistä tuotteista eroon.

Suurimman kohun aiheutti lähes 3 euron suklaajuomien myyminen vain viiden sentin hintaan. Mars, Snickers ja Twix -juomia tuli kauppaan 13 000 pullon erä, kun niillä oli enää kaksi päivää myyntiaikaa jäljellä.

Tuotteet myytiin loppuun vain 45 minuutissa.

– Vedin varastosta lavan myymälään, ja kun toin seuraavan, ensimmäinen oli jo myyty. Ihmiset ostivat niitä ihan päättömiä määriä, ja huomasin jopa, että joku yritti myydä niitä Tori.fi:ssä takakontistaan. Se oli aivan hullua.

– Henkilökunta aina kiittelee kauppiasta, kun järjestetään iltapäiväksi ruuhka, kun myydään jotakin tuotetta aivan järjettömällä hinnalla ja ihmisiä tulee niin, että parkkipaikka on pullollaan, Utti naurahtaa.

Ihmetystä ja iloa

Myös perjantaina mämmimyynnin alkaessa ruuhkaa riitti heti pari tuntia sen jälkeen, kun asiasta oli ilmoitettu Jakomäen K-Supermarketin Facebook-seinällä.

– Siinä oli nopeasti mämmialtaalla kuhina. Osa asiakkaista, jotka eivät olleet päivitystä nähneet, ihmettelivät ruuhkaa ja sitä, oliko mämmien hinta oikeasti vain sentin kappale, Utti kertoo.

Jos asiakas halusi ostaa vain yhden paketin mämmiä, merkittiin kuittiin yksi sentti. Ostos pyöristyy tällöin nollaan.

– Sitten saa tuntea itsensä voittajaksi. Säästöä se on senttikin, Utti kiteyttää.

Mämmitempaus on kerännyt kaupalle vain positiivista palautetta.

– Osa on huuli pyöreänä ihmetellyt, mutta ovathan asiakkaat todella iloisia olleet, kun sentillä ei saa mistään mitään. Yksikin mummo tuli ja sanoi löytäneensä bussipysäkiltä tyhjän kaljatölkin ja laittoi sen koneeseen, ja sai sillä rahalla 15 purkkia mämmiä.

K-Supermarket Jakomäen mämmimyynnistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja